E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirketler BISTEP ile kurumsallaşacak---

Şirketler BISTEP ile kurumsallaşacak

Şirketler BISTEP ile kurumsallaşacak
18 Temmuz 2016 - 14:45 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Koç Üniversitesi işbirliğiyle şirketlerin kurumsallaşma süreçlerini destekleyen benzersiz bir program geliştirdi. BISTEP adlı programa şirket başvuruları 25 Temmuz'a kadar alınacak...

Borsa İstanbul, özel olarak tasarlanmış bir program ile şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmayı amaçlıyor. Koç Üniversitesi işbirliği ile şirketler için bir kurumsal dönüşüm programı olan BISTEP'i geliştiren kurum, böylece sermaye piyasası için önemli bir altyapı çalışmasına imza atmış oldu. BISTEP ile şirketlere kurumsallaşma yolunda kendilerini geliştirebilecekleri alanları belirleyebilecekleri bir içerik sunduklarını söyleyen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "Böylece şirketlere sermaye piyasalarının iş ağına etkin bir biçimde dâhil olma imkânı sağladık. BISTEP, bir yıla yayılan bir program. Bu süre boyunca aralıklarla seminerler, danışmanlık faaliyetleri ve etkinlikler olacak" diyor.

Şirketlerin programa elektronik ortamda başvuru yapabileceğini hatırlatan Karadağ, 2016-2017 dönemi programı için 25 Temmuz tarihine kadar başvuruları almaya devam edeceklerini belirtiyor. Para Dergisinden İdil Taraklı, Karadağ ile BISTEP'i, katılacak şirketlere sağlayacağı faydaları, kimlerin katılabileceğini ve programın içeriğini konuştu...

-Neden böyle bir program, geliştirme ihtiyacı duydunuz?

-Borsa İstanbul olarak sermaye piyasalarının ve şirketlerin kurumsal yapılarının birbirlerinden ayrılamaz, birbirlerini tamamlayan iki alan olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle, mevcut bilgi birikimimizi Koç Üniversitesi'nin akademik deneyimi ile birleştirdik ve şirketler için bir kurumsal dönüşüm programı olan BISTEP'i geliştirdik.
Bu program, bir eğitim programı değil. Hem seminerler ile bilgi edinme, hem birebir strateji danışmanlık, hem sermaye piyasalarına ilişkin bilgi aktarımı, hem de geniş bir network imkanı sunuyor.

-Bu programın faydası nedir?

-Söz konusu program ile her şirketin ihtiyaçlarının farklı olmasından hareketle, katılımcı her bir şirket bazında farklılaşan, üst düzey yönetici seviyesinde, sektördeki en iyi uygulamalardan gelen bilgi ve tecrübeyi network imkanları ile birleştirerek aktarıyoruz. Bunun ötesinde BISTEP'in, şirket ömrünün uzatılması, sürdürülebilir büyüme, ulusal ve uluslararası tanınırlık ve rekabet avantajı kazanma gibi her şirketin önceliği olan alanlarda fark yaratmasına katkıda bulunmasını hedefliyoruz. Program içerisinde tüm finansman alternatiflerini geniş bir yelpazede ele alan seminerler yer alıyor. Program ortaklarımızla birlikte, şirketlerin kurumsallaşma, sürdürülebilir finansman sağlama ve şirketin değerinin artırılması gibi temel konularda bilgi birikimlerini artırıyoruz. Ayrıca tüm program süresine yayılan etkinliklerle katılımcı şirketleri piyasanın başlıca aktörleriyle buluşturuyoruz.

-Peki, bu programa kimler katılmalı?

-Program ile yenilik ve değer yaratma potansiyeli olan, hızlı büyüyen veya büyüme imkânına sahip olan şirketlerin ve yükselen girişimlerin yönetim kurulu başkanları ile üst düzey yöneticilerinin katılımını hedefliyoruz. Sınırlı sayıda katılımcı şirket ile açılması planlanan program ile şirket yöneticileri, diğer şirketlerin yöneticileri ile aynı ortamda bulunup onların tecrübelerini dinleme ve bakış açılarını anlama imkanı bulurken, sermaye piyasasının önde gelen kurumlarının üst düzey temsilcilerinden oluşan bir ağa girme fırsatı yakalayacaklar.

PROGRAM BİR YIL SÜRECEK

BISTEP interaktif bir nitelik taşıdığı ve şirketlere özel çözümler üretilmesi amaçlandığı için katılım sınırlı tutulacak. Büyüme potansiyeli taşıyan ve uzun ömürlü bir şirkete dönüşme iradesine sahip şirketlerle birlikte çalışmak hedefleniyor. Programın belli bir büyüklük ve organizasyon yapısına sahip şirketlere hitap etmesi isteniyor. Bu nedenle son hesap dönemine ait finansal tablolarına göre en az 10 milyon TL aktif büyüklüğü ya da net satış geliri olan şirketler ile kuruluşundan itibaren en az üç takvim yılı geçmiş şirketlerin başvuruları kabul ediliyor. Şirketler programa elektronik ortamda başvuru yapabiliyor. Borsaistanbul.com/bistep adresindeki web sitesinde detaylı bilgi mevcut.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)