E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSinan Oğan'dan şok iddia---

Sinan Oğan'dan şok iddia

Sinan Oğan'dan şok iddia
12 Haziran 2014 - 00:29 borsagundem.com

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Musul'daki başkonsolosluğun İŞİD tarafından işgaliyle ilgili şok iddiada bulundu

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan Musul'daki başkonsolosluğun İŞİD militanlarınca işgal edilmesiyle ilgili olarak, "Teslim olun" talimatının Ankara'dan geldiğini öne sürdü. 

CNNTürk'teki 5N1K programına telefonla katılan Oğan şu açıklamaları yaptı:

"Ben MHP Iğdır Milletvekili olmamın yanı sıra bir strateji merkezi olan TÜRKSAM'ın da başkanıyım. Uzun süredir bölgeyle temas halindeyiz. Bölgenin işgal altına gireceğini Musul Başkonsolosumuz da Dışişleri Bakanlığı'na bildirmişti. Anlaşılan o ki herhangi bir tedbir alınmamış. Biz de bölgedeki kaynaklarımızdan konsolosluğun etrafının İŞİD tarafından sarıldığını ve her an işgal edilebileceğini öğrendik. Meclis'te Türk Ceza Kanunu'ndaki bir takım değişiklikler görüşülürken söz alıp durumu Genel Kurul'da izah ettim. Konuyla ilgili acil toplantı istedim. Başkonsolosluğumuzun işgal tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini söyledim. Maalesef AKP sıralarından dalga geçtiler. 'Kanıtın var mı?', 'İşimiz gücümüz var, bunları mı dinleyeceğiz' dediler. Üzülerek ifade ediyorum, akşam söylediğimiz sabah gerçekleşmiş oldu.Başkonsolosumuz dahil görevliler ve orayı korumak için gönderilen 30 güvenlik görevlisi şu an İŞİD'in elinde ve bilinmeyen bir yerde tutuluyor. Şunu da ifade etmek istiyorum. Polislerimiz Ankara'dan giden 'Silahlarınızı IŞİD'e teslim edin. Konsolosluk kapılarını açın. IŞİD'e teslim olun' talimatıyla silahlarını bırakıp teslim olmuştur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)