E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek, ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti---

Şimşek, ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti

Şimşek, ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti
02 Haziran 2023 - 12:32 borsagundem.com

Seçim sonrasında yeni kabineye dair kulis bilgilerini paylaşan Gazetece Selvi bugünkü yazısında, "Mehmet Şimşek dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la iki kez görüştü ve sonunda ekonomi yönetimini üstlenmeye karar verdi" ifadesini kullandı.

28 Mayıs seçimlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanmasının ardından yeni kabinenin nasıl şekilleneceği merak konusu. Ekonomi yönetiminin eski Bakan Mehmet Şimşek'e teslim edileceği kulislerde konuşulurken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, açıklanacak yeni kabineye ilişkin kulis bilgilerini paylaştı. 

Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in dün iki görüşme daha yaptığını belirtti. Selvi, Şimşek'in Erdoğan'dan Merkez Bankası yönetimi ve faiz politikası hakkında güvence aldığını ve ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul ettiğini yazdı.

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Rahatça ekonomi yönetimi Mehmet Şimşek’te diyebiliriz. Bu seçimlerde AK Parti’yi en çok ekonomi zorladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirerek çok önemli bir adım attı. Mehmet Şimşek’in ismi piyasalara moral oldu. Çünkü nasıl bir ekonomi modeli uygulanacağı önemliydi. Mehmet Şimşek’in reel ekonominin gereklerini yerine getireceği konusunda bir güven var. Geçmişte ekonomi yönetimindeki tercihleri piyasa dostu tercihlerdi. İç ve dış piyasalarda kendisine karşı büyük bir güven oluşmuştu. Şimşek’in Merkez Bankası yönetimi ve faiz konusunda güvenceye ihtiyacı vardı. Dün iki kez bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan o güvenceyi aldıktan sonra ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti."

Piyasalarda 'Şimşek' etkisi: CDS düştü, BİST yükseldi

 

Şimşek kritik toplantıyı iptal etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek ile görüştü

 

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mehmet Şimşek açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağımsız Düşünce03 Haziran 2023 20:59

    Şimşek Değil , Şimşek tanrısı Thor bile gelse fayda etmez ! Para basmaktan başka çareleri yok . Bol paranın da faizi olmaz . İster Nass deyin ister başka bir şey.

  • xyz03 Haziran 2023 23:16

    Senin  yandaşın gelse ne yapacak idi söylermisin.

  • sözün özü03 Haziran 2023 18:26

    ARTIK ZENGİNİN SIRTI YERE GELMEZ, AS OLAN ZENGİNİN KORUNMASIDIR.... GERİSİ IRGATTIR........FAKİR DOYARSA KÇI KALKAR,,,,,,, ZATEN ŞU ANDA BU YAPILIYOR . DURMAK YOK YOLMAYA DEVAM........ FAKİR ÜLKELERDE MİLYARDER OLUR, SÖMÜRMEK İÇİN ÇOCUK YAPIN DENİLİYOR......NEDEN SURİYELİ KALSIN DENİLİYOR ,IRGAT LAZIM IRGATTTTTTTTT

  • Kimse kim 03 Haziran 2023 12:56

    Desenize zaten uçuyorduk şimdi süpersonik olarak uçacaz beya.hadi hayırlısı bakalım

  • fasfakir EMEKLİ03 Haziran 2023 07:52

    yani şumu akapa rejimi bizi yoklukta eşitledi şimdi bu memet açlık ve sokakta kalma ilemi düzeltecek .yani bundan sonra emekli yokluktan açlık sentomunamı ordan da evlerinden atılma kira ödeyemem sebebiyle falan sokağa atılma falan lamı bu memet mavetcek bizleri sonracıma bu memleketi şimdilik 15 den milyoncuk surili afganan somalan amı hibe edilecek yani durum artıkın vahim ötesi .vah memleketim vah 

  • Yorum02 Haziran 2023 21:53

    Borsada yukarı marj artsa %15~20~25 gibi aşşağı marj sabit kalsa kkm kalkarsa üü borsa uçar enflasyon düşer faiz kısa vadede düşer herşey yerli yerine oturur AKP nin ilk yıllarında borsanın 60 binlere yolculuğu doların faizin düşmesi paranın borsaya akmasıyla olmuştur

  • Mucise Reis : )02 Haziran 2023 18:06

    Acilen ekonomi gelmeli. Gençler için berbat bir hayat duruyor, tabi bir tkaım gençler rahat durumda babalarından... mesela, iş arayan bir genç.. sevdiğini iş yok, para yok diye başkasına verilmesi.. zaten iş yok, bulsan araba hayayı yok, ev ahayalı yok, bir hastaneye düşüyormuş atababası para para maaşı yiyormuş. Gerçekten bunalımlı sorunlu, dışarıdan çok normal ama içeriden sıkıntılı bir genç nesil geliyor. ÖNERİM  VAR, ünilerve özellikle psikolojı dersleri olmalı, psikolojı hocaları ile sohbet kuran gençler hem gerektiğind eklinik tedavi için yönlenebilir, hemde nasıl haya tile baş edeceklerini kendi ruh sağlıklarını kontrol edeceklerini öğrenir. Bence milli eğitim bakanlığı bu alanda bir adım atıp var mı? yok mu ? bilmem ama bu tarz dersleri kullanabilir.

  • xyz02 Haziran 2023 17:41

    baran'ın yemini ve suyunu millet ittifakı kesmiş yada kafasına darbe almış. baran biz senin yalakalığını özledik. Millete nasıl onursuzca saldırdığını unutmadık. Yanaşma ve dönek arap uşağı ve tarikat devşirmesi.

  • DIMBIL03 Haziran 2023 23:18

    Sende yahudi ve hristiyan uşağımısın ...hadsiz ve hain seni.Müslamanlar senin nerene batmaktadır.

  • baran03 Haziran 2023 16:14

    Bu seviyesiz soytarının aklı uçuyor yavaş yavaş.  Anlayacağınız üzere belasını bulmuş.  Daha da iflah olmaz. Kendi haline bırakın

  • acacu02 Haziran 2023 16:34

    İktidarın hayatı yalan, hani sıcak para istemiyordunuz? Mehmet Şimşek baş sıcak paracı. Yerel seçime kadar para bulup ekonomiyi ayakta tutsun diye geliyor. Seçimden sonra Naci ile aynı kaderi paylaşır. 

  • baran02 Haziran 2023 16:17

    Bizim milletin havuç neyine. Seçimlerden önce bol bol makarna dağıttık. Makarna yesinler. Fakirlik erdemdir. Hem Peygamber fakirleri sever. Ben bu iktidar sayesinde zengin oldum ama fakirleri sevmem hep ister dururlar. Hallerine şükretmezler.

  • AhmetK02 Haziran 2023 20:02

    Havucla ne fantezin varki yaz ortasi kis sebzesine meraklanmissin. Salatalik verelim sana, hem.o ucuz ;))

  • misafir02 Haziran 2023 17:27

    bütün dediklerin doğru. ama, fakat, lakin, ancak Allah'da cimrileri sevmiyor. kapiş

  • AHMET ÖZBIR02 Haziran 2023 15:48

    Oh oh oh ohhhhh Ingiliz Mehmet gelecek. Hemde yerli ve milli. Bizim Millet Ittifakı şeytana bile rahmet okutur. Bu milletin elinden şekeri almak gibi bir şey. Millet çok saf.

  • xyz02 Haziran 2023 16:27

    Milleti iyi söğüşlediniz. ingiliz Mehmet size vatandaş nasıl kaz gibi yolunur onuda gösterir. Nede olsa yerli ve milli. Her ne kadar pasoport ve kimlik ingiliz olsada sizden olunca farketmez.

  • baran02 Haziran 2023 15:44

    Muhalefetin ekonomisti Rifkin'i yerli ve milli olmamakla suçlayan yüzsüzler. Ailesi ve kendisi Ingiliz vatandaşı olan Ingiliz Mehmet ekonominin başına geçince gık yok. Siz ne yüzsüz ve riyakar adamlarsınız. Sonrada hangi yüzle secdeye varırlar anlamak mümkün değil. Demekki yerli ve milli olmak önemli değilmiş. Bendenmisin söyle ŞEYTAN bendensen ŞEYTAN değilsin.

  • baran03 Haziran 2023 12:54

    xyz köpeği nikini doğru yazmayı unutmuşsun!  Zavallı ergen fino nelerle uğraşıyor.  Zeka kırıntısı yok bu malda güya abuk subuk yalan yanlış taklit edip kin kusacak. Havla da senin nasıl bir köpek olduğun anlasınlar.

  • fas fakir cevdet gıl boyar 02 Haziran 2023 15:39

    memet şimşerek için işçi ve emekli sevmez şimdi ararlar akapa rejimi nebati beyi diyolar.bu memet klasik ekonomi kurallarını uygular ondan sonrada ben bu işi biliyom der . asıl maharet hem işçi emekliyi mutlu yaşamsal kılıp ekonomiyi düzeltmek bu kapasitede biri değil bu memet ya ndıkkkkkkkkk yandıkkkkkkkk şimdik .

  • kaportacı salim usta sanayiden02 Haziran 2023 14:12

    abijimlerimiz bildiğimiz memed şimşek bu işçi emekli mavoldu sayılır artıkın .hauhauhauhau huhuhauhauhu hhuahuhauhauhahah yasasınnnnn parası olanlar yasasınn bizler ahuhauhuhauha havuç 50 lira olmuş auhauhuahauhu huhauhahuhh uhuhauhauhauhauhu 

  • AHMET ÖZBİR02 Haziran 2023 14:34

    GERİCİ Sözcü seçim ertesi günkü sayısında okuyucularına "HAVUÇ" sunmuştu. Onlardan iste istediğin kadar, adresine gönderirler umarım.

  • Mucise Reis ;)02 Haziran 2023 13:20

    Çal keke çal... Duyanlara duymayanlara... Biz onu seviyoruz çok seviyoruz.... İkide kekli ötüyor,aman aman ötüyor... yar benim aman aman, yar benim de, sar benim uzunda geceler...aman aman, yazması boyalı... Ekonomide böyle tam olarak :D umarız artık global Beethoven senfonilere geçeriz de rahat ederiz ekonomi olarak :D

  • Dg02 Haziran 2023 21:06

    Gereksiz

  • AHMET ÖZBİR02 Haziran 2023 13:19

    "YAPTIKLARI bugün de YAPACAKLARININ teminatıdır!" Çünkü O bir Mehmet ŞİMŞEK! Piyasalar O'nu hasretle beklemektedir. "TÜRKİYE YÜZYILI"na "ŞİMŞEK"çe girmek ülkemizi "FİŞEKLEYECEKTİR!" Hayırlı olsun efendim.

  • GANİ02 Haziran 2023 13:06

     YA TERSİ OLURSA 

  • DOĞRU02 Haziran 2023 14:27

    zaten dipteyiz ,bundan daha kötüsü olmaz...