E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinShopping Fest'e protesto---

Shopping Fest'e protesto

Shopping Fest'e protesto
21 Haziran 2014 - 05:53 borsagundem.com

İstanbul Shopping Fest, 'Bombalara Karşı Sofralar' isimli topluluk tarafından Taksim'de protesto edildi.

Taksim Meydanı'nın İstiklal Caddesi girişine yerleştirilen İstanbul Shopping Fest kapısının altına takas pazarı kuran 150-200 kişilik bir grup basın açıklaması yaptı.

Henüz açıklama bitmeden, takas pazarı Suriyeli mülteci akınına uğradı. Kadın, erkek, çocuk ve pek çok evsiz ücretsiz bırakılan giyim malzemeleri, ayakkabı ve çantaları aldı. Takas için ürün getirip ürün alanlardan daha çok, yoksul vatandaş ve mülteciler pazara ilgi gösterdi. Pazarın "Beleş" olduğunu birbirine söyleyen Suriyelilerin sayısı her geçen dakika arttı. Küçük çocuklar, ayakkabı bulamadıkları için üzüldü. Polisin Taksim'de her zaman bulunduğu noktalardan eylemi izlemesi ve ellerinde telsizleriyle dolaşan siviller de dikkat çekti.



SOYGUNCU PARTİ

'Bombalara Karşı Sofralar' isimli topluluk, Türkiye'de 46 milyon yoksul varken insanları daha fazla satın almaya teşvik etmenin, insanların cebindeki son kuruşa göz dikmek olduğunu açıkladı. Grup, "İstanbul Shopping Fest, yüzde 99'un cebindekileri yüzde 1'in cebine taşımak için düzenlenmiş bir partidir. Alışverişin ihtiyaçtan, şölene çevrilmesi oldukça tehlikelidir" dedi.

ALMA, TAKAS ET

Satın alma alışkanlığının yerine eskinin kıymetini bilme, paylaşma, takas, tamir, ikinci el, hibe, yenisini üretmeyi öğrenme gibi alternatiflerin önerildiği eylemde, Soma faciasının kâr hırsı yüzünden gerçekleştiği hatırlatıldı. 
"Öldürülen işçilerin 40’ı çıkmadan hükumetin ‘daha fazla satın al’ ilanlarına dönmesi tuttukları yasın sahte olduğunu gösterir” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)