E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriShell ve Eneco'dan Hollanda'da yatırım---

Shell ve Eneco'dan Hollanda'da yatırım

Shell ve Eneco'dan Hollanda'da yatırım
16 Aralık 2022 - 08:27 borsagundem.com

Shell ve Eneco, Hollanda'da büyük offshore deniz rüzgar santrali inşa edecek.

Hollanda hükümeti, Shell ve Hollandalı enerji şirketi Eneco'nun ortak girişiminin, Kuzey Denizi'nde 756 megavat (MW) kapasiteli bir offshore rüzgar santrali kurma hakkını kazandığını açıkladı.

Hollanda kıyılarının yaklaşık 50 kilometre (31 mil) batısında bulunan rüzgar santralinin 2026 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Hükümet, offshore rüzgar santralindeki 54 türbinin, 2026 yılına kadar Hollanda'nın toplam elektrik talebinin yaklaşık %3'ünü karşılaması gerektiğini beliterek bunun yaklaşık bir milyon konuta elektrik sağlayacak kadar yeterli olduğunu kaydetti.

Hükümet, Shell ve Eneco'nun sahayı inşa etmek için herhangi bir sübvansiyon almayacağını ve ihaleyi deniz seviyesinin üstünde ve altında doğa üzerindeki etkisini sınırlayacak planlarla kazandığını bildirdi.

Hollanda, karbondioksit emisyonlarını o zamana kadar 1990 seviyelerine göre %55 oranında azaltma hedefinin bir parçası olarak, offshore rüzgar kapasitesini 2030 yılına kadar 21 gigawatt'a (GW) çıkarmayı hedefliyor.

Şu ana kadar toplam 2,5 GW kapasite faaliyete geçti ve Shell ve Eneco'nun inşa edeceğine benzer büyüklükte bir dizi rüzgar santrali yapım aşamasında.

Shell'den 2 milyar dolarlık satın alma

 

Shell, temettü artıracak

 

Japon Mitsubishi Hollandalı Eneco'yu satın alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)