E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSaxo Bank'tan TL için önemli tahmin---

Saxo Bank'tan TL için önemli tahmin

Saxo Bank'tan TL için önemli tahmin
15 Mayıs 2018 - 10:38 borsagundem.com

Saxo Bank, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın para politikalarına ilişkin açıklamaların ardından dolar/TL'de tahminlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bloomberg'e verdiği söyleşinin ardından Saxo Bank önümüzdeki ay dolar/TL'nin 4,50 seviyesine ulaşabileceğini öngördü. 

Saxo Bank'ın kur stratejisti John Hardy, önümüzdeki ay ya da sonrasında dolar/TL'de 4,50 seviyesinin test edilebileceğine ve sonrasında Türk Lirası'nın oldukça belirsiz olabileceğine işaret etti. 

Erdoğan Bloomberg'e verdiği söyleşide, "Şimdi bir defa devlet başkanısınız. Halk para politikalarında sıkıntıya düştüğü zaman bunun hesabını kime sorar? Başkana sorar. Başkana soracağına göre, bu konuda da tabii ki, para politikalarında etkin olan başkan görüntüsü vermeye mecburuz. Birilerini bu rahatsız edebilir. Ama mecburuz. Çünkü vatandaşa hesap veren devleti yönetendir" ifadelerini kullanmıştı. 

Hardy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Erdoğan'ın müdahalesinin ve Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunun sorun oluşturduğunu belirtti. Piyasaların Türk Lirası'nı cezalandıracağını söyleyen Hardy, Türk Lirası'ndaki mevcut seviyelerin de bu endişeler yüzünden oluştuğunu ifade etti. 

Hardy en azından seçimlere kadar Türk Lirası'ndaki düşüşün devam edeceğini öngördü.  

Bu sabah saatlerinde dolar/TL ve euro/TL'de yeni rekorlar kaydedilmişti. Dolar/TL, Erdoğan'ın faiz açıklamalarıyla yönünü yukarı çevirerek 4,3981, euro/TL ise 5,2480 ile tarihi seviyeye yükselmişti. (Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa16 Mayıs 2018 10:35

    Borç parayı düşünmeden,bol keseden -baban kazanmış gibi -harcarsan alemde senin paralarının tahminini yapar.Önüne gelen herkes tahmin yapıyor.

  • Okie Dokie15 Mayıs 2018 12:36

    4.50 TL çok az bir tahmin ben bu ay 5 TL bekliyorum. Tüm param dövizde, oyum da hükümete.

  • UuR16 Mayıs 2018 09:26

    tam hükümet kafası (M) işte bana dokunmayan yılan bin yaşasın tüm paran dolardaysa umarım dolar 15 lira olur da çok para kazanırsın (!)

  • Emin Gülbaran15 Mayıs 2018 11:01

    Birisi Sn Cumhurbaşkanına bu söylemlerinden vazgeçmesi gerektiğini anlatmalı. Bilerek mi yoksa bilmeyerek mi bu konuşmaları yapıyor anlamak olası değil :( Şirketlerin kur riski çok artmış durumda.

  • fafa16 Mayıs 2018 10:39

    Sayın Cumhurbaşkanımıza kim söyleyecek?

  • yatırımcı15 Mayıs 2018 10:47

    senin banka gibi ben. neyse hayırlı ramazanlar

  • ARMAGEDON15 Mayıs 2018 11:20

    bu işi bilmeyenler konuşmasın diyor