E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaş jeti yolcu uçağını zorla indirdi!---

Savaş jeti yolcu uçağını zorla indirdi!

Savaş jeti yolcu uçağını zorla indirdi!
23 Mayıs 2021 - 23:16 borsagundem.com

Atina'dan Litvanya'nın başkenti Vilnius'a giden yolcu uçağı, savaş uçağı eşliğinde 'bomba ihbarı' gerekçesiyle Belarus'a inmeye zorlandı. Fakat ne olduysa bundan sonra oldu...

Ryanair'e ait bir uçak, tanınmış bir gazeteciyi tutuklamak için bir tuzak olarak kullanıldığı iddia edilen 'sahte bomba ihbarının' ardından bir MiG-29 savaş uçağı eşliğinde Belarus'a zorunlu iniş yaptı.

Uçak, Yunanistan'ın başkenti Atina'dan Litvanya'nın başkenti Vilnius'a seyahat ediyordu. Uçak indiğinde, uçakta bulunan Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko'nun muhalifi ve rakibi olan 26 yaşındaki Roman Protasevich tutuklandı.

Milliyet'in haberine göre; Muhalefet liderleri olayı şiddetle eleştirerek, uçağın, Polonya merkezli bir muhalefet haber kaynağı olan NEXTA'nın kurucusu Protasevich'in tutuklanması için Minsk'e inmek zorunda kaldığını söyledi. Dış basında çıkan haberler, 2017 yılında da gözaltına alınan Protasevich'in aktivist eylemlerinin, ölüm cezasıyla karşı karşıya kalabileceği bir terör listesine dahil edilmesine yol açtığını söylüyor.

BELARUS 'AVRUPAYI KURTARDIK' DEDİ

Resmi bir Belarus Telegram kanalı, Litvanya'nın başkenti Vilnius'a giden Ryanair uçağını inişe zorlayarak, Avrupa'yı meydana gelecek bir terör olayından kurtardıklarını iddia etti. Belarus Savunma Bakanlığı sürgünde yaşayan Protasevich'in tutuklandığını doğruladı. İnsan hakları merkezi Vesna da şunları söyledi: 'Roman Protasevich gözaltına alındı. Kendisi Ryanair'in Atina-Vilnius uçağındaydı.

Sürgüne gönderilmeden önce Lukashenko'ya karşı geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı düşünülen muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya, "Bunun, aktivist ve blogger olan Roman Protasevic'i tutuklamak için özel servislerin bir uçak kaçırma operasyonu olduğu kesinlikle açık" dedi.

Rejim, Belarus'un en büyük bağımsız Telegram kanallarının editörü olan kişiye karşı misilleme yapmak için, uçaktaki yolcuların güvenliğini ve tüm sivil havacılık kurallarını tehlikeye attı. Tikhanovskaya, "Olayla ilgili bir soruşturma başlatılmasını ve Belarus'un Sivil Havacılık Örgütü'nden atılmasına kadar çeşitli önlemler alınmasını talep ederek Ryanair ofisine ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'ne çoktan haber verdik." dedi ve şöyle devam etti:

"Şu andan itibaren Belarus üzerinden uçan tek bir kişi bile güvenliğinden emin olamaz. Ne de olsa rejim, kendisiyle aynı fikirde olmayanları yakalamak için hava trafiği kurallarını kötüye kullanıyor."



NEXTA, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kendisine destek verilmeden önce geçen yıl Lukashenko'yu devirmeye çalışan bir muhalif protesto dalgasıyla yakından ilgilenerek bir dizi haber yapmıştı. Belarus, Avrupa'da ölüm cezasını uygulayan son ülke.

Belarus’ta askeri uçak düştü: 2 ölü

 

Belarus'tan sponsorluktan çekilen Nivea'nın ürünlerine yasak

 

Rus muhalif Navalny, hastaneye kaldırıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat23 Mayıs 2021 23:45

    muhalif tamam da rakip ne ? yaw 26 yaşında bir sosyal medya zıpırı mı 30 yıllık eski kurt lider Lukaschenko'nun rakibi olacak

  • eldorado24 Mayıs 2021 01:37

    o lukashenkonın işi zor  tamamen moskovanın eline bakacak artık moskovadaki patron ne derse zaten onun rejimi rusların parasıyla ayakta duruyor o da bir yere kadar