E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞans oyunlarında yönetmelik değişti---

Şans oyunlarında yönetmelik değişti

Şans oyunlarında yönetmelik değişti
25 Ekim 2013 - 08:39 borsagundem.com

Maliye bakanlığı aldığı kararla şans oyunları lisansı, faaliyetlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yaptı...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yönetmelikle, herhangi bir tüzel kişiye veya iktisadi devlet teşekkülüne verilecek şans oyunları lisansı için tanımlanan 10 yıllık süre genişletilerek ibare, "Lisans süresi, Bakanlar Kurulu kararında yer alan süredir" şeklinde değiştirildi.
Yönetmelikte yer alan "ortak girişim grubu" tanımı da  değiştirildi. Buna göre, bir ortak girişim grubunun şans oyunları ihalelerine katılabilmesi için, grubun oluşumunda en az bir tüzel kişinin olması yeterli olacak.
Yönetmeliğin değerleme ve ihale işlemleri başlıklı 8. maddesinde lisans sahibinin her takvim yılı için elde ettiği hasılattan en fazla yüzde 17, diğer gelirler üzerinden ise yüzde 20 oranında pay almasına yönelik hüküm değiştirildi. Yönetmeliğe göre, lisans sahibi elde ettiği hasılattan ve diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden, Bakanlar Kurulu'nun lisans süresi için belirlediği oranlarda pay alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)