E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretimi beklentilerin altında kaldı---

Sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı

Sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı
12 Ekim 2022 - 10:05 borsagundem.com

Sanayi üretimi ağustos ayında yıllık bazda yüzde 1 arttı. Beklenti verinin yüzde 2,7 gelmesi yönündeydi.

Ağustos ayı sanayi üretim endeksi TÜİK tarafından açıklandı.

Beklentinin yüzde 2,7 olduğu sanayi üretimi ağustos ayında yıllık bazda yüzde 1 arttı. Bu 2022 yılında kaydedilen en düşük artış oldu.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,2 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,5 azaldı.

Aylık bazda ise madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,9 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,8 arttı.

Sanayi üretim endeksi yıllık değişim oranları (yüzde ), Ağustos 2022

Perakende satış hacmi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)12 Ekim 2022 13:20

    üretim durur, azalırken eee işsizlik nasıl düştü o zaman :D daha bi rkaç gün önce açıklandı verilerçççç nereye girdi insanlarda işsizlik verisi pozitif oldu işsiz kalmadı ülkede :D saçma sapan işlerde bu hafta... sanayi düşerken, iş insanları Allah rızası için diyip işçi alıp bol bol desteklediler programı şükür...

  • fuat12 Ekim 2022 13:45

    uretim durmadi , yanlis okuyorsun , uretim hizi beklenenin altinda oldu diyor %1 , yani dusmedi  (6)  basliga bakip yetinme