E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞampiyonlar Ligi'nde grup aşaması değişiyor---

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması değişiyor

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması değişiyor
27 Nisan 2019 - 15:38 borsagundem.com

Şampiyonlar Ligi'nde her takım en az 14 maç yapacak.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) bir dizi değişikliği içeren çalışmasını, kıtanın en büyük kulüpleri başta olmak üzere üyesi olan 232 kulübe gönderdi. Kulüpler bu taslağı resmileştirmek adına Haziran ayında Malta’da yapılacak toplantıya davet edilirken, mektuba yansıyan önemli değişiklikler şöyle:

Avrupa’daki yeni yapılanmada artık, aralarında küme düşme ve yükselmenin olacağı üçlü bir lig olacak. Birinci lig Şampiyonlar Ligi olacak ancak bugünkü gibi 4’er takımdan oluşan sekiz takım yerine 8’er takımdan oluşan 4 ayrı grup olacak.

İlk dört sırayı alanlar ikinci tura yükselecek. Ligleri ilk 6 sırada tamamlayan takımlar gelecek sezonun Şampiyonlar Ligi’ne katılım biletini otomatikman alacaklar.

Dolayısıyla şimdiki sistemde kulüplerin geçmişindeki başarılarının da etki ettiği katılım belirleme yerine güncel performanslar belirleyici olacak.

Yeni sistemin daha yüksek bir sportif kaliteyi ortaya çıkarması beklenirken, buna göre her bir takım bir sezonda en az 14 maç yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)