E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSahte ilaca fotoğraflı takip---

Sahte ilaca fotoğraflı takip

Sahte ilaca fotoğraflı takip
12 Aralık 2013 - 04:55 borsagundem.com

Bakan Müezzinoğlu aldığı ilacın fotoğrafını çekip İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna gönderen vatandaşa sahte mi orijinal mi bilgisinin verileceğini söyledi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İlaç Takip Sistemi üzerinden denetim ağını genişlettiklerini, ilaç olarak vatandaşa giden her ürünü takip ettiklerini belirterek, “Ayrıca vatandaş fotoğrafını çekip İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na gönderince hemen dönüşü yapılacak, bu şekilde orjinal mi sahte mi bilgisini alabilecek” dedi.

Sahte ilaç operasyonu ile ilgili CNN Türk’te soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilacını normal yollarla karşılayan vatandaşların ilaçlarında yüzde 99,9 ihtimalle bir sorun olmayacağını ifade etti.  Kalitsiz ilaç üretimi gibi bir konunun da mümkün olmadığının altını çizen Müezzinoğlu, ilaç üreticilerinin haklı sorunlarını çözmek için bütün dinamikleri devreye sokacaklarını belirtti.

Esnek ilaç uygulamasının ne zaman devreye gireceğinin yıl sonuna kadar belli olacağını söyleyen Müezzinoğlu, karekod uygulamasının yaşlıların kullanamayacağı ile ilgili bir soruya şu cevabı verdi: “Hiçbir yaşlımız kimsesiz değil. Hepsinin bir yakını var.”
Aile hekimlerinin nöbet tutması ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Müezzinoğlu, bu uygulamayı bir açık olduğu için değil, doktorların kendini geliştirmesi için istediklerini ifade etti. Müezzinoğlu, nöbet süresinin aylık 8 saat olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)