E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlıkta şiddete x-ray'li çözüm---

Sağlıkta şiddete x-ray'li çözüm

Sağlıkta şiddete x-ray'li çözüm
16 Temmuz 2022 - 23:32 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, "Ülke geneline yayılacak sistemle şiddete bir engel koyuyoruz" diyerek sağlıkta şiddete karşı hastane kapılarında güvenlik sistemlerinin yaygınlaşacağını açıkladı.


Sağlık çalışanlarına son dönemde yapılan art arda saldırılar, hastanelerdeki güvenlik önlemlerini tartışmaya açmıştı. Sağlık meslek örgütleri, “Hastane giriş çıkışlarına x-ray cihazı konulsun” diyerek imza kampanyası başlatmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Bakan Koca, güvenlik görevlilerinin başında bulunduğu kapı güvenlik sistemlerinin ülke geneline yayılacağını açıkladı.

Bakan Koca, söz konusu duyuruyu yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Güvenlik görevlilerimizin başında bulunduğu kapı güvenlik sistemleri, sağlık çalışanları adına halkımızca memnuniyetle karşılanıyor. Ülke geneline yayılacak sistemle şiddete bir engel koyuyoruz. Bir değişim de hizmet alırkenki davranışta olmalı. Daha fazla anlayış da bir katkı” ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca'nın Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden paylaştığı videoda, giriş çıkışlara x-ray cihazı yerleştirildiği görüldü.

Sağlıkta şiddete karşı yeni sistem

 

Konya'da bir doktorun öldürülmesi sonrası TTB'den grev kararı

 

Sağlık çalışanlarının mali haklarında değişiklik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik17 Temmuz 2022 13:12

    Konya'da doktoru öldüren zaten güvenlik görevlisi,  hasta ruhlu insanların elinde silah varken fiziki önlemler yetmez.

  • Mucise Reis ;)17 Temmuz 2022 01:05

    eee, kanun yok mu ? hastanede şiddet eden kişiler sağlık hizmetlerini durdurdukları için kamu mahkamesinde yargılanacak. vb. özel bir kanun yok mu ? yargılama sonrası kamu yararına faydalı işlerde çalışması sağlanacak vb. yok mu çalışma ? :D yanı kapıya gişe yapacaz. 50 kişi gelmeyin 200 kişi gelin öyle geçin , geçersenizde döversiniz sağlıkçıları. dölüen sağlıkçı şansına küssün yargısal ceza yok :D mesaj bu mu oluyor bakan ? ... x ray geçen, doktora ulaşan döven, yargı yok, hukuk yok, kapıyı geçen geçmiş olacak :D saçma... hukuk ve cezai mueyide yasası lazım bence. özel yasa. sopa yiyen sağlıkçı şikayetçi olamıyor ailesine zarar gerecek bilmem ne doğu şehrinde diye... kamu davası açılmalı bakanlıkça