E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSabancı Türkiye'nin gücünün % 10'una talip---

Sabancı Türkiye'nin gücünün % 10'una talip

Sabancı Türkiye'nin gücünün % 10'una talip
18 Ekim 2014 - 05:15 borsagundem.com

Sabancı Holding ve Alman E.ON’un yüzde 50 - 50 ortaklığı olan Enerjisa, Türkiye’nin elektrik üretiminde yüzde 10-11 pay sahibi olma hedefini koruyor

Sabancı Holding ve Alman E.ON’un yüzde 50 - 50 ortaklığı olan Enerjisa, bundan sonra izleyeceği esnek portföy yönetimi stratejisi kapsamında kurulu güç hedefleri koymazken, süregelen yatırımları tamamladığında Türkiye’nin toplam elektrik üretiminde yüzde 10 - 11 civarı pay sahibi olma hedefini koruyor.

Göreve gelmesinin ardından önceki akşam ilk kez basınla bir araya gelen Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Mehmet Göçmen, “Biz Türkiye’nin yüzde 10 - 11 enerjisini üreteceğiz” dedi.

Türkiye’nin şu anda kurulu gücü 66 bin megavatın üzerinde bulunurken, Enerjisa’nın şu anda 22 üretim santrali ve yaklaşık 2.800 megavatlık kurulu gücü var. Enerjisa ayrıca toplam 9 milyon abonesi bulunan Başkent, Toroslar ve Ayedaş elektrik dağıtım bölgelerinin de sahibi.

PORTFÖYÜ ESNETTİ

Portföylerini daha esnek ve etkin yönetme hedefi çerçevesinde ulaşmak istedikleri kurulu güç kapasitesine ilişkin rakam vermeyen Göçmen, “Bundan sonra her yıl ortağımızla en az bir kez bir araya gelerek stratejimizi gözden geçireceğiz. Orta Vadeli Program revize oldu, dünya değişti. Hedeflerimiz değişmemesine rağmen oluşan bu esnek ortama göre devam edeceğiz” dedi.

Atıl kapasite yaratmaktan kaçınmak için bundan sonra daha esnek ve dinamik bir portföy yönetimi hedeflediklerini söyleyen Göçmen, son 3 yılda Türkiye’de üretim kapasitesindeki çok hızlı artışa rağmen talep artışının yavaşlamış olmasının arz fazlası oluşturduğunu belirtti.
Göçmen, arz fazlasının önümüzdeki 2-3 yıl daha devam edeceğini dile getirdi.

YILDA 2 MİLYAR TL KÂR GETİRECEK

Mehmet Göçmen yeni santrallerin de devreye girmesinin ardından 2017 yılında Enerjisa’nın sadece üretim tarafında yıllık 1.5 - 2 milyar TL operasyonel kâr getiren bir şirket olacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Dağıtım tarafında ise tarifelerin belli olmasının ardından bu konuda tahmin yapabiliriz” dedi. Şirketin 2013 sonunda toplam 7 milyar TL ciro elde ettiğini dile getiren Göçmen, bu yıl yeni devreye giren santraller ve dağıtım bölgelerinin etkisiyle cironun yüzde 50 artacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)