E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'yı sarsan suikast! ---

Rusya'yı sarsan suikast!

Rusya'yı sarsan suikast!
21 Ağustos 2022 - 09:54 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin'in "beyni" olarak bilinen Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü. Asıl hedefin Dugin olduğu öne sürüldü

Rusya, Moskova'nın göbeğinde meydana gelen suikast ile sarsıldı. Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü. Aleksandr Dugin, Vladimir Putin'in "beyni" olarak tanımlanıyor.

Dugin’in kızı, içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu hayatını kaybetti. 

Saldırı, Moskova'nın Odintsova bölgesinde meydana geldi. Darya Dugina'nın olay sırasında aracıyla evine doğru gittiği kaydedildi.

Ancak Rus medyasında yer alan bazı haberlere göre, bombalı suikastin asıl hedefinin Aleksandr Dugin'di.

Kızıyla birlikte bir organizasyondan dönen Dugin'in, son anda kızının aracına binmekten vazgeçip farklı bir araçla dönmeye karar verdiği ve bu sayede suikastten kurtulduğu belirtiliyor.

PUTİN'İN BEYNİ

Aleksandr Dugin, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "beyni" olarak da tanımlanan milliyetçi bir isim.

Saldırıda hayatını kaybeden 30 yaşındaki Darya Dugina da babası gibi Ukrayna'nın işgaline verdiği destekle biliniyor.

Darya Dugina, ABD ve İngiltere tarafından, online dezenformasyon yaydığı gerekçesiyle yaptırımlara maruz kalmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, Darya Dugina’nın, içinde bulunduğu aracın patlatılması nedeniyle hayatını kaybettiği anımsatıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, Dugina'nın sürdüğü araca patlayıcı cihazın yerleştirildiği ve araç seyir halindeyken patlatıldığı ifade edildi.

Arabanın, Aleksandr Dugin'e ait olduğu belirtiliyor.

SORUŞTURMA KOMİTESİ: SUİKAST PLANLI

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, Darya Dugina’nın, içinde bulunduğu aracın patlatılması nedeniyle hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Dugina'ya yönelik suç işlendiği kaydedilen açıklamada, "Elde edilen bilgilere göre, suçun önceden planlandığı ve sipariş üzerine işlendiği düşünülüyor." ifadelerine yer verildi.

Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın Moskova bölgesindeki Odintsovo kentinin yakınlarında dün infilak etmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılmış, araca patlayıcı cihazın yerleştirildiği ve araç seyir halindeyken patlatıldığı belirtilmişti. Arabanın, Aleksandr Dugin'e ait olduğu ifade edilmişti.

Darya Dugina kim?

Aleksandr Dugin’in kızı 30 yaşındaki Darya Dugina, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesinden 2015'te mezun oldu.

Gazeteci olarak da bilinen Dugina, "Uluslararası Avrasya Hareketi" sivil toplum kuruluşunda siyasi gözlemci olarak görevini sürdürüyordu.

Dugina, Rusya'nın kontrolü altına aldığı Ukrayna'nın Mariupol şehrine de giderek çalışmalar yapmıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Dugina'nın temmuz ayın başında yaptırım listesine alındığını açıklamıştı.

Aleksandr Dugin kim?

Rus siyaset uzmanı, sosyolog ve filozof Aleksandr Dugin ise Uluslararası Avrasya Hareketi'ne başkanlık ediyor.

Neo Avrasyacılık akımını benimseyen Dugin, 2014 yılında Foreign Policy dergisi tarafından "Modern Dünyanın 100 Küresel Düşünürü" listesine dahil edilmişti.

Ayrıca, Dugin, 2010 itibarıyla ABD, Kanada ve Avrupa Birliği'nin yaptırım listelerinde yer alıyor.

Dugin, 15 Temmuz'dan bir gün önce Türkiye'yi uyardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Ağustos 2022 06:59

    Rusya bu tarz işler gerçekten çok oluyor. Çok meşhur bir kişi olsan atıyorum  10 x kazandın. SAdece bunun en az yüzde 20, yada yarısını güvenlik ve korumalara harcarsın. Rusyada kara ve kirli işler çok fazla. Rusyada para kazanırsan, illaki birilerinin düşmanı olursun. Rüşvet, sakandallar, yolsuzluklar, denetimsizlikler, keyfiyetçilik vb. Rusyada bu tarz işler bira zpopüler ve tanıdık olanların başlarına gelebiliyor. Tam olturmuş demokrasi ve adalet yok. Bir tanınan savaşçı , popüler ses sabatçıcı yada. vb. ciddi biçimde korumlara para yedirir, masrafları olur. Yoksa birileri musallat olur kendisine. Orası Rusya

  • hım21 Ağustos 2022 16:12

     rusçada bir bak baran isminin anlamına birde ne anlama geliyor bilip bilmeden fikir belirtenlere söyler onu ruslar

  • Fhr21 Ağustos 2022 13:46

    Fetö okulları orada da vardı Rusya ya ihanet edecek ne hainler çıkar .Rus hava savunma sistemleri mi etkisiz yoksa her birinin başında bir fetö mü var ..bu ararda fetö vatan haini demek ne alaka demeyin.

  • baran21 Ağustos 2022 10:23

    İngiliz alçakların sayısız kahpeliklerinden biri sadece şimdi hemen Putin e iftira atarlar.  Bunlar o kadar alçaktırlar ki Osmanlı döneminde kullandıkları kendi casuslarını bile  vicdanı rahatsız olup konuşur diye çok fazla yaşamasına  dahi müsaade etmezler.

  • baran21 Ağustos 2022 12:56

    Biraz Rusya da yaşayan bunları bilirmiş!  Dünya dan haberin yok.  Şartlandırılmış mankurt kafa da hemen belli oluyor!  Hım hım her ne hikmetse her bir gerçeğin üstünü örtüp üzerine yalanlar kurmak için bu hastalıklı tipler kendilerini mecbur hissediyor.  

  • hım21 Ağustos 2022 10:45

     ne alaka rusyada böyyle şeyler sıradan olaylar biiraz rusyada yaşayan bilir bunları