E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya son uyarı! Savaşa ramak kaldı---

Rusya'ya son uyarı! Savaşa ramak kaldı

Rusya'ya son uyarı! Savaşa ramak kaldı
13 Nisan 2021 - 12:46 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna içinde ve sınırındaki askeri yığınağını derhal sonlandırması gerektiğini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Brüksel'de NATO karargahını ziyaret ederek NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü.

Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırına son günlerde binlerce muharebeye hazır askerini gönderdiğini, durumu endişeyle takip ettiğini bildirdi.

Stoltenberg, bunun Kırım'ın 2014'te Rusya tarafından yasa dışı ilhakından bu yana en büyük askeri yığınak olduğunu belirterek, son günlerde Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda birçok Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini vurguladı.

"RUSYA GERGİNLİĞİ DÜŞÜRMELİDİR"

Stoltenberg, "Rusya'nın askeri yığınağı gayrimeşru, açıklanamaz ve derin endişe vericidir. Rusya, Ukrayna içinde ve çevresindeki bu yığınağı derhal sonlandırmalı, provokasyonları bitirmeli ve gerginliği düşürmelidir." dedi.

Rusya'yı uluslararası sorumluluklarına uymaya çağıran Stoltenberg, "NATO'nun Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteği sarsılmazdır. Rusya'nın Kırım'ı gayrimeşru ve yasa dışı ilhakını kabul etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Stoltenberg, Rusya'dan Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı güçlere destek vermemesini ve Rusya topraklarından güçlerini çekmesini isteyerek, "NATO Ukrayna'nın yanında durmaya devam etmektedir." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Radar113 Nisan 2021 22:56

    Evet bu savaşta bonus olarak bol bol nükleer silah da olacak

  • cahil herif13 Nisan 2021 16:37

    savaş bir an önce çıksın herkez safını belirlesin.savaş demek aşk,macera,heyecan ve ganimet demektir.savaş sayesinde zafer kazanan taraf zengin olur.korkaklar zafer anıtı dikemez.Hülasa türkiye bu savaşın merkezinde olmalıdır.savaş olmadan barış olmaz.

  • ALİ KODUŞ13 Nisan 2021 13:49

    Benim bildiğim Rusya aynen köpek gidir.fazla kızdırırsan birden ıstırıverir kim olursa olsun.umarım biz bu şavaşta abd nin kumandasındaki ülke olmayız.çünkü bizi hiç ilgilendirmez.rusya bu sefer tüm balkan ve  avrupayı haritadan silip atar.abd arkasına bakmadan kaçıp gider .

  • malak13 Nisan 2021 13:30

    dostum putin diye dondurma yalaşılan günlerin sonuna gelindi. ya ukraynayı işgale göz yumup sıranın kırımdan sonra istnabula gelmesine göz yumulacak, ya da NATOyu arkamıza alıp rusların karadenize inmesi engellenmeye çalışılacak. osmanlı bunu beceremediği için kafkasya ve balkanları kaybetmişti

  • Koptum13 Nisan 2021 14:53

    Her haltada bir kıvırtmanız meşhur he,neymiş uzun süre olmazmış 😂😂😂😂😂

  • Nobut 13 Nisan 2021 14:42

    Devletler arasında sonsuza kadar dostluk yada düşmanlık olmaz. Adam ne yapsa sizin gibi lüzumsuzlara yaranamayacak.