E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya'nın rezervleri eridi---

Rusya'nın rezervleri eridi

Rusya'nın rezervleri eridi
11 Kasım 2014 - 16:26 borsagundem.com

Rusya’nın rezervleri bir ayda 26 milyar dolar eridi

Ukrayna krizi ve petrol fiyatlarının düşmesi nedeni ile Rusya’nın rezervleri erimeye devam ediyor. 
Rusya Merkez Bankası’nın verilerine göre altın ve dövizden oluşan rezervler bir aylık sürede 26 milyar dolar eriyerek 428,59 milyar dolara geriledi.
Çin ve Japonya’dan sonra dünyanın üçüncü büyük rezervine sahip olan Rusya’nın hazinesi 2008-2009 kriz sürecinde 376 milyar dolara kadar düşmüştü. (Mart 2009)
2013 sonunda 510 milyar dolar olan rezervler, Ukrayna krizi ve küresel mali sorunlarla bağlantılı olarak erimeye başladı. Rusya’nın rezervleri dolar, Euro, altın ve IMF’deki varlıklarından oluşuyor.
Ağustos 2008’de 598,1 milyar dolarla rekor kıran rezervler, küresel mali krizin etkisi ile Mart 2009’da 376 milyar dolara kadar gerilemişti. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, rublenin güçlü tutulması için rezervlerin harcanmasına karşı çıktığını açıklamıştı. Dün de Merkez Bankası rublede koridor uygulamasını kaldırarak müdahale sürecini belirsiz hale getirdi. Böylece ruble üzerinde spekülasyonun önlenmesi 
hedeflendi. 
Rusya Sayıştay Başkanı Tatyana Golikova, mevcut trendin devam etmesi durumunda Rezerv Fonu’ndaki paraların iki yıl içinde tükeneceği uyarısında bulunmuştu. TV Tsentr kanalına açıklamada bulunan Golikova, “Eğer petrol fiyatlarının düşmesinden kaynaklanan riski azaltmak ve yaptırımlar nedeni ile borç sorununun çözmek için rezerv fonları
kullanılırsa, bir iki yıl içinde bunu tüketiriz…” uyarısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)