E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya'nın döviz rezervi eriyor---

Rusya'nın döviz rezervi eriyor

Rusya'nın döviz rezervi eriyor
07 Ocak 2015 - 09:16 borsagundem.com

Rubleyi güçlü tutmak isteyen Rusya döviz rezervlerini harcıyor

Rusya´nın döviz rezervi Lehman krizinden bu yana görülen en düşük seviyeye indi ve ülke rubleyi sermaye çıkışlarına karşı korumaya çalışırken sürdürülemez bir oranda düşmeye devam ediyor.

Merkz bankası verilerine göre kur müdahaleleri ile rezervler 26 Aralık haftasına kadar olan iki haftalık dönemde 26 milyar dolar azaldı. Bu, Ukrayna krizinin başlamasından bu yana görülen en hızlı kayıp.

Toplam rezervler bir yılda 511 milyar dolardan 388 milyar dolara geriledi. Kremlin elinde kalan rezervlerin üçte birini 2015´te ekonomiyi destelemekte kullanmayı taahhüt etti ve rubleyi savunmak için kullanılabilecek bölüm iyice azaldı.

The Institute for International Finance (IIF) Rus şirketlerin dolar yükümlülükleri ve kronik sermaye kaçışları göz önüne alındığında tehlike seviyesinin 33 milyar dolar olduğunu belirtiyor.

Kura müdahale Aralık sonunda istikrar getirdi ancak rahatlama kısa süreli oldu.

Ruble, Salı günü dolar karısında 64 seviyesine geldi ve Noel´den bu yana yüzde 20´den fazla düştü. Belarus, Gürcistan ve diğer bağlantılı ekonomiler de etkileniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)