E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'dan vanaları kısma hazırlığı---

Rusya'dan vanaları kısma hazırlığı

Rusya'dan vanaları kısma hazırlığı
18 Temmuz 2023 - 08:46 borsagundem.com

Rusya deniz ve boru hatlarıyla taşınan petrol ihracatında günlük 500 bin varillik kısıntıya gitmeye hazırlanıyor.


Enerji Bakanlığı'na göre Rusya üçüncü çeyrek ham petrol ihracat planlarını 2,1 milyon ton azaltarak ağustos ayında denizaşırı arzını günde 500 bin varil azaltma taahhüdünde bulunacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkenin önemli batı limanlarından - Karadeniz'deki Novorossiysk ve Baltık'taki Primorsk ve Ust-Luga - sevkiyatların yanı sıra boru hattı akışlarının da azaltılacağı belirtildi.

Hükümet, daha önce mart ayından itibaren günde 500 bin varillik kesinti taahhüdüne ek olarak Ağustos ayında ilave üretim kesintisi yapıp yapmama kararını ülkedeki üreticilere bırakmıştı. Ağustos planı, Suudi Arabistan'ın gönüllü üretim kesintilerini bir ay daha uzatma kararının ardından geldi.

Bloomberg tarafından izlenen ve diğer veri kaynakları tarafından da doğrulanan gemi takip verilerine göre, Rusya'nın üç batı limanından ham petrol yüklemeleri 16 Temmuz'a kadarki dört haftada günde ortalama 1,78 milyon varil oldu. Buna kıyasla, sektör verilerine göre Çin'e boru hattı akışları yılın ilk beş ayında günde ortalama 793 bin varil civarındaydı.

Avrupa Birliği'nin deniz yoluyla yapılan sevkiyatlara getirdiği ithalat yasağından muaf tutulan Rusya'nın Avrupa'ya boru hattıyla yaptığı petrol sevkiyatı, Almanya ve Polonya'nın Kremlin'in Ukrayna'daki savaşını kınamak amacıyla yakıt alımını durdurmasının ardından bu yıl önemli ölçüde azaldı.

Rusya, Druzhba hattının güney ayağı üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'ne Şubat-Mayıs aylarında günde ortalama 243 bin varil olmak üzere sevkiyat yapmaya devam ediyor.

Petrol piyasasının büyüklüğü 2 trilyon doları aştı

 

Novak: 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN18 Temmuz 2023 10:14

    Rusya yeni aklı başına gelmeye başladı.İşte böyle yapacaksın ürettiği tüm hassas ürünleri madenleri gıda maddelerini doğal gazı özellikle abd ve ab ülkelerine 1 gr nı dahi satmam ama gariban ve dost ülkeler hariç olsun.Ben olsan RTE falan dinlemem. Africa ülkelerine bugdayı satarım ab ülklerine neden buğday satıyorlar anlamak mümkün değil.