E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'dan kritik "petrol" kararı---

Rusya'dan kritik "petrol" kararı

Rusya'dan kritik petrol kararı
03 Temmuz 2023 - 16:02 borsagundem.com

Rusya Başbakanı Yardımcısı Novak, Rusya'nın günde 500 bin varil azaltarak arzı kısacağını bildirdi.

Enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya’nın petrol piyasasını dengelemek için ağustos ayında da petrol ihracatını gönüllü olarak günde 500 bin varil azaltacağını bildirdi.

Rusya, mart ayında gönüllü olarak petrol üretimini günde 500 bin varil azaltmaya başlarken, gönüllü kesintiyi Aralık 2024’ün sonuna kadar uzatma kararı almıştı.

Gazetemru'da yer alan habere göre Novak, açıklanan gönüllü kesinti miktarına nisan ayında ulaşıldığını kaydetti.

Novak, bu yıl Rusya’dan Batı ülkelerine petrol ve petrol ürünleri arzının daha önceki hacimlerin yalnızca yüzde 40’ını oluşturacağını söylemişti.

Novak, enerji sektörüyle ilgili haberleriyle tanınan Enerji Politikası dergisinde paylaşılan makalesinde, geçen yıl Rusya’nın daha önce Batı pazarlarına sattığı yaklaşık 40 milyon ton petrol ve petrol ürününü Doğu pazarlarına yönlendirdiğini kaydederken, “Bu trend bu yıl da devam edecek. Batıya daha önce ihraç edilen 223 milyon ton petrol ve petrol ürününün sadece 87 milyon tonu gönderilecek” dedi.

Rusya’nın petrol ve gaz ihracat coğrafyasını genişletmek için büyük bir potansiyel gördüğünün altını çizen Novak, yalnızca geçen yıl petrol, petrol ürünleri ve sıvılaştırılmış doğalgaz tedariki için farklı ülkelerden 20’den fazla başvuru aldıklarını, özellikle Asya’nın önümüzdeki otuz yıl içinde Rus enerji kaynaklarının ana tüketicisi olacağına inandıklarını vurguladı.

Suudi Arabistan petrol üretim kesintisi kararını uzattı

 

Putin'den "petrol" kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz03 Temmuz 2023 16:29

    Ben rusya iran ve sudi arabistan yerinde olsam bir ay hiç petrol satmam.ABD ve AB ülkeleri japonya  batarlar.