E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan itiraf: Savaşta 'hançer' kullanıldı---

Rusya'dan itiraf: Savaşta 'hançer' kullanıldı

Rusya'dan itiraf: Savaşta 'hançer' kullanıldı
19 Mart 2022 - 18:21 borsagundem.com

Savaşın 27. gününde, Rusya hipersonik füze 'Kinzhal'ı ilk kez kullandı. 2017'de üretimine başlanan 'Kinzhal' süpersonik füzeleri, Ukrayna'da yer altı hedeflerini vurmak için dün ilk kez ateşlendi.

Yer altı hedeflerini tahrip etme gücüne sahip olan ve Türkçe 'Hançer' anlamına gelen füzeler, saatte 15000 kilometre hıza ulaşabiliyor. Nükleer başlık da takılabilen füzeler, havadan yere operasyonlarda kullanılıyor. 

Moskova'nın; mevcut hava savunma sistemleriyle durdurulmasının 'imkansız' olduğunu söylediği 'Kinzhal', MiG-31K tipi uçaklardan fırlatıldı. Füzeler, NATO üyesi Romanya sınırına sadece 30 kilometre uzaklıktaki Deliatyn bölgesindeki mühimmat deposunu hedef aldı. 

Gece saatlerinde de Ukrayna’ya ait 69 askeri unsurun imha edildiği bilgisini veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bunların arasında, 4 hava savunma füze sistemi, 4 komuta merkezi, 1 hedef belirleme radar istasyonu, 3 çok namlulu roketatar, 12 cephane ve 43 askeri teknik araç alanının bulunduğunu söyledi.

Bakanlık görüntüleri paylaştı

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD yapımı 4 askeri arazi aracıyla keşif ve arama operasyonu yapan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri grubuna füze saldırısı yapılmasına ilişkin görüntüler paylaştı. Bakanlık açıklamasında, "Yüksek hassasiyetli füzeler tarafından vurulduktan sonra bu grup imha edildi” denildi.

Ses hızının 10 katına kadar çıkabiliyor

Ses hızının 10 katına kadar çıkabilen hipersonik füzeler, 20 bin metre irtifaya kadar yükselebilirken, 2 bin kilometreyi aşan uzaklıktan hedefi vurabiliyor. Kinzhal füzelerinin ateşlendiği Mikoyan MiG-31 tipi savaş uçağı, 1975 yılından bu yana Rus ordusunun envanterinde yer alıyor. 

Havadan havaya hedefler için 4 adet başlık taşıyan MİG-31, hem geleneksel füzeler hem de nükleer başlıklı füzeleri ateşlemek için kullanılabiliyor.

Bugüne kadar 'İskender' füzeleri kullanılıyordu

Rusya, bugüne kadar Ukrayna operasyonunda yer altı hedeflerini ve sığınakları vurmak için yerden ateşlenen 'İskender' füzelerini kullanıyordu. 9K720 Iskender, 500 kilometre menzile kadar etkili olurken, 5-7 metre hedeften sapma değerine sahip.

Kiev ve Lviv'e füze yağmuru! Rusya uçak tamir tesisini vurdu.

ABD: Rusya'nın ilerleyişi durma noktasında

Rusya Fransa'nın teklifini reddetti: Rus ilerleyişi neden durdu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 11:54

    Bu teknoloji çok konuşuluyor. Mandık şu Tofaş otomobil yoldan gelen Poche görüyor. Polis arabası olan tofaş gelen Son model Poche peşinden gidip yakalamaya çalışıyor... Yani ses hızından 4 kat diye biliyorum ben... neyse 4 kat ses hızının ötesidne bir roketi burmak için, aynı hızda roketler laızm ki yakalasın vursun. Hava savunma ssitemleri hedefi yakalayacak hızda olmuyor. olsada önüne nerede geçip yakalarım diye hız hesaplaması yapamıyor. O bakımdan İsrail demirkuppe si teknolojık olarak iptal :D İran bu tarz araştırmalarda zaten, israile karşı hatları yok edecek sistemler. Teknolojı her alanda üstün oluyor