E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan İncirlik'i izleyen radar---

Rusya'dan İncirlik'i izleyen radar

Rusya'dan İncirlik'i izleyen radar
30 Ocak 2017 - 06:29 borsagundem.com

Rusya’nın Ermenistan’ın Gümrü kentindeki 102’nci Askeri Üssü’ne 600 kilometre menzilli ve bir metre çapında uçan cisimleri tespit edebilen gelişkin “Nebo-M” radarını getirip çalıştırdığı ortaya çıktı

Rusya’nın Ermenistan’ın Gümrü kentindeki 102’nci Askeri Üssü’ne 600 kilometre menzilli ve bir metre çapında uçan cisimleri tespit edebilen gelişkin “Nebo-M” radarını getirip çalıştırdığı ortaya çıktı.

Askeri uzman Yevgeniy Damantsev açıklamalarına yer veren Rus Rosbalt haber ajansı, “Rusya, yabancı ülke hava sahalarını sıkı takibe alarak Kafkaslar bölgesinde nabzı yine yükseltmeye başladı. Rusya, Ermenistan ile sıkı askeri işbirliğinden faydalanarak, Gümrü’deki 102’inci Üssü’ne “Nebo-M” (Gökyüzü-M) radar istasyonunu getirip çalıştırdı.

‘ERMENİSTAN İÇİN DEĞİL

Bu, Ermenistan’ın güvenliği bakımından hiçbir önem taşımıyor. Ancak bu radar Gürcistan ve Azerbaycan’ın tamamını, Türkiye, Irak ve İran’ın yarısını izleme kapasitesine sahip. Ermeni askeri kaynaklar Rusya’nın attığı bu adımı Azerbaycan’ın İsrail’den satın aldığı “Green Pine” (Yeşil Çam) radar istasyonuna misilleme olduğunu söylüyor. Ancak Asıl amacın Türkiye’de ABD ve NATO tarafından kullanılmaya devam edilen İncirlik Üssü’nü yakından takip etme amacı taşıdığı sonucu çıkıyor” ifadelerine yer verdi. (Hürriyet / Nerdun Hacıoğlu)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)