E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya ve Türkiye, ticarette ulusal para birimlerini kullanabilir---

Rusya ve Türkiye, ticarette ulusal para birimlerini kullanabilir

Rusya ve Türkiye, ticarette ulusal para birimlerini kullanabilir
10 Ekim 2016 - 14:07 borsagundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev, Rusya ve Türkiye'nin karşılıklı ticarette ödemelerin ulusal para birimleriyle yapılma imkanını görüştüklerini bildirdi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev, Türkiye Ekonomik Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüşmesinin ardından "Rossiya 24" TV kanalına yaptığı açıklamada, "Bu fikir gündemde. Bir kez daha bu konuya değindik. Heyetimizde Merkez Bankası temsilcileri de var. Görüşmelerde Türkiye Merkez Bankası'nın temsilcisi de vardı. Biz tabi ki bu imkanları başta bölgeler arası ticarette daha sonra geniş çaplı yatırımsal ilişkilerde kullanacağız" dedi.

Ulyukaev, "Şirketler ihracat karlarını biriktirirlerse bir başka deyişle yatırım projelerinin gerçekleştirilmesi sırasında kullanmak üzere Rus ürünlerini lirayla ve Türk ürünlerini rubleyle biriktirmeleri doğru olur" dedi.

Turizm ve havacılık alanlarında ciddi ilerleme kaydedildiğini söyleyen Ulyukayev, "İlişkilerimizin hukuki temelinin oluşturulması alanında ciddi yol kattetik. Orta vadeli ekonomik, kültür, bilim ve teknik işbirliği programı neredeyse hazır. Ufak çaplı fikir ayrılıklarını ortadan kaldırdık. Belge imzalanmaya hazır. Belgenin Ocak ayında imzalanmasını bekliyoruz." dedi. DHA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz10 Ekim 2016 17:09

    doların sonunun başlangıcı olabilir.

  • tarkan10 Ekim 2016 16:46

    gidiş o ki altın ve değerli maden dışında kağıt parçalarının yüzüne bakan kalmayacak

  • Byörne10 Ekim 2016 16:42

    EURO ve DOLAR karşısında AVRASYA para birimi basılacak.Başka çare yok.

  • EtkisiÇokBüyük10 Ekim 2016 15:29

    Dünyada kimin parası kullanımdaysa o ülkenin merkez bankası dünya finansını yönetir. ABD parasal genişlemede para basarak borçlarını kapatsada dolara olan yüklü talep neticesinde borçlarını bir anlamda başkalarına ödetti. Uluslararası ticarette doların kullanılmaması demek abd nin finans silahını almak demek. CIA bunu affetmez, ama karşı koymak tüm dünyanın görevi olmalı...

  • ender10 Ekim 2016 14:23

    Güzel fikir.ABD ye bağımlı olmaktan kurtuluruz.