E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Rusya ve Türkiye birlikte savaş uçağı üretmeyi görüşüyor"---

"Rusya ve Türkiye birlikte savaş uçağı üretmeyi görüşüyor"

Rusya ve Türkiye birlikte savaş uçağı üretmeyi görüşüyor
03 Haziran 2017 - 11:34 borsagundem.com

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in üst yöneticisi Çemezov, "Türkiye ile 5. nesil savaş uçağı üretimini görüşüyoruz. Bu konuda Türkiye’de gerekli altyapı mevcut. Birlikte yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz” dedi.

Rusya’nın Türkiye ile birlikte S-400 sistemiyle ilgili teknik görüşmelerde sona gelindiğini anlatan Rostec'in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemezov, şu anda S-400’lerin finansmanıyla ilgili konuların istişare edildiğini söyledi.

Finansman konusunun hükümetlerarası seviyede de ele alındığına işaret eden Çemezov, “Çünkü hükümetlerarası anlaşmalarda yalnızca hükümet kredi verebilir. Rus ve Türk maliye bakanlıkları bu konuda istişarelerini devam ettiriyorlar.” dedi.

Rusya olarak S-400 sistemlerini birlikte üretmeye hazır olduklarını ancak bu konunun önünde bazı engeller olduğunu vurgulayan Çemezov, “Türkiye’de bu konuda uzmanlık ve tüm bu üretimin yapılabileceği üs konusunda eksikler var. Sizin daha önce böyle bir üretiminiz olmadığı için bu atılım çok karlı olmayacaktır. Çok büyük miktarlarda para yatırıp bir şey elde etmemek doğru olmaz. Yine de ekonomik açıdan tüm açılardan değerlendirilmesi gerekir.” yorumunu yaptı.

“Türkiye ile savaş uçağı üretimini görüşüyoruz”

Rusya ile Türkiye arasında 5. nesil savaş uçağı üretiminin de istişare edildiğine dikkati çeken Çemezov, bu konuda ise Türkiye’nin gerekli altyapıya sahip olduğunu belirtti.

Türkiye’nin kendi uçaklarının montajını yapabildiğini hatırlatan Çemezov, “Tüm bu gelişmeler ışığında yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz.” dedi.

Çemezov, S-500 sistemleriyle ilgili olarak da, henüz Rus ordusunun dahi bu sistemleri tam anlamıyla envanterine katmadığına işaret ederek, bu konuda bir yorum yapmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü yaptığı açıklamada, S-400 sistemlerini daha önce ülke dışında üretmediklerini belirterek, “Ancak mümkün olmayan hiçbir şey yok.” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sniper04 Haziran 2017 04:00

    Aselsan işin neresinde

  • Domates04 Haziran 2017 02:05

    Bu iş domates

  • D.demirkan 03 Haziran 2017 22:20

    Sayın korlarımın dikkatine. Yetmişli yıllarda iki kutup vardı.Biri varşova biri nato.bütün kominist devletler varşova idi.polanya çekoslavak macar bulgar daha var.nato tarafı almanya ingiltere avusturya daha daha.kominist diyi düşman olan o ülkeler şimdi kardeş gibi oldu bizi ders vermeye başladı.biz gene dışarda kaldık.ekonomisi berbat ülkeler var.bir serbest dolaşım bile vermediler.şimdi dünyada kominist yok kazan kazan var.yani güven diyimiz doslar kahpe çıktı kalleş çıktı.onun için yeni dost lar arayacagız.

  • akinci03 Haziran 2017 21:41

    hani yerli olacakti,ne ortagi yarin bugun yeniden kiliclar cekulrse rusyayla bence hos degil kendimiz yapalim

  • ahmet engin03 Haziran 2017 20:20

    insaAllah bu proje gerceklesir ve kendi ucagimizi yapmada onemli ve hizli bir yol aliriz bu sayede ...

  • Korkarım03 Haziran 2017 19:58

    Yahu bu hükümet böyle giderse komünist olacak.

  • D.demirkan 03 Haziran 2017 18:15

    SAYIN DÜNYA. DÜNYADA YÜZDE YÜZ YERLİ ÜÇ BEŞ ÜLKEDE ANCA ÇIKAR.DÜYA GLOBAL LAŞTI ARTIK.MESALA TÜRKİYEDE UÇAK PARÇASI ÜRETİLİYOR VE BİRÇOK TEKLOJİ PARÇASI ÜRETİLİYOR.ONUN İÇİN YÜZDE DOKSAN BİLE ÜRETSEK YİNE YETER.

  • Filo03 Haziran 2017 15:52

    Kıbrıs harekatı sonrası mutafikimiz abd 2 floyu k gönderdiğin de sovyet te 12 filoyu çıkarmış abd nin filosu geri dönmüştü çoğu bilmez bunu

  • DÜNYA03 Haziran 2017 13:23

    Hani herşey yerli ve milli olacaktı .... Hep seçim meydanlarında tv'lerde bunları söylediniz .... Sonuç belli ....

  • mzd03 Haziran 2017 13:02

    herşeyi-yaptık-bitirdik-özellikle-eğitim-ve-sağlıkta-dünyalar-arası-başarılar-elde-ettik(bizim-gezegeni-aştık)sıra-uçakta-allahım-akıl-ver-hepimize-sıradaki-şarkı-Patrick Swayze - She's like the wind

  • D.demirkan 03 Haziran 2017 12:46

    TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR.AMA HERŞEYİMİZİ KALLEŞ AMERİKAYA BIRAKAMAYIZ.ŞİMDİ BİRÇOK ÜLKE KENDİ SAVUNMA SİLAH LARINI KENDİ ÜRETİYOR.BİZDE ENSON TEKNOLOJİ İLE BİRÇOK ÜLKE İLE ORTAK ÜRETEBİLİRİZ.RUS ÇİN İNGİLTERE FARK ETMEZ.YETERKİ FABRİKA TÜRKİYEDE KURULSUN.AMERİKAYA ASLA GÜVEN OLMAZ ORTA DOĞUDA NE ENTİRİKALAR ÇEVİRİYOR İT.TERÖRE SİLAH VERİYOR.BÖLGE DEVAMLI KARIŞSİN İSTİYOR.SENİN IRAKTA SURİYEDE İŞİN NE.İNSANLARA KENDİ VATANLARINDA RAHAT HUZUR YOK.PETROL LERİNİ SOMURUYOR

  • Domatesler ne oldu?03 Haziran 2017 11:55

    Ayıdan post Rus dan dost olmaz...Yemedik bunu!