E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Türkiye'nin savunma ihalesinden çıktı---

Rusya Türkiye'nin savunma ihalesinden çıktı

Rusya Türkiye'nin savunma ihalesinden çıktı
16 Haziran 2014 - 16:16 borsagundem.com

​Rusya, Türkiye’nin hava savunma sistemleri ihalesinden çekildi

Rosoboroneksport şirketi genel müdür yardımcısı Igor Sevastyanov, Interfax’a verdiği demeçte Ankara’ya Antey – 2500 hava savunma sistemleri tedariki ihalesinin neyle bittiği sorusunu yanıtlarken, Türkiye’nin Milli Savunma Kuvvetleri´ne uzun menzilli hava savunma sistemi tedariki ihalesini uzattığını ama Rusya’nın artık ihaleye katılmadığını bildirdi.

İgor Sevastyanov’a göre, Rosoboronexsport çeşitli nedenlerden dolayı 2013 Eylül’den beri söz konusu ihaleye katılmıyor.

Sevastyanov , Türkiye Savunma Sistemi İcra Komitesi kararı ile söz konusu ihalenin süresinin 30 Haziran 2014 tarihine kadar uzatıldığını öyledi. 

Sevastyanov, Fransa’da 16 – 20 Haziran tarihlerinde düzenlenecek ‘Evrosatori 2014’ Uluslararası Kara Kuvvetleri Silahlandırma ve Donatım ve Hava Savunma Sistemleri Fuarı´nda Rosoboroneksport heyetinin başkanı olacak. 

Sevastyanov, Türkiye’ye ‘Kornet - E’ modeli tanksavar füze kompleksleri tedariki ile ilgili ek anlaşma yapma şansı olup olmadığı sorusunu yanıtlarken böyle bir tedarikin mümkün olduğunu açıkladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatansever16 Haziran 2014 18:45

    En çok silaha sahip olan dünya lideridir öngörüsünü sadece cahil bir insan söyler.

  • cevval16 Haziran 2014 18:23

    silahları hep yabancılardan alıyoruz üretmiyoruz sonra da erdoğan dünya lideri diyorsunuz şaka mısınız yahu? he dünya lideri :)