E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya petrolde kısıntının sürmesini destekliyor---

Rusya petrolde kısıntının sürmesini destekliyor

Rusya petrolde kısıntının sürmesini destekliyor
08 Mayıs 2017 - 14:56 borsagundem.com

Rusya Enerji Bakanı Novak, petrolde kısıntının uzun süre daha uygulanmasını istediklerini bildirdi. Kısıntının uzayıp uzamayacağı 25 Mayıs'ta yapılacak olan OPEC toplantısı sonrasında belli olacak.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, global petrol arzının kısılması yönünde OPEC üyesi ve üyesi olmayan ülkelerin 1 Ocak'tan bu yana uyguladıkları anlaşmanın uzatılmasını desteklediğini söyledi.

"Petrol üretim kısıntısının daha uzun bir süre uygulanmasını destekliyorum. Bu, daha sağlıklı bir petrol piyasasına dönüşün hızlanmasına yardım edebilir" diye konuşan Novak, artan petrol talebinin önümüzdeki aylarda OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin yaptıkları üretim kısıntısını daha etkili hale getireceğini savundu.

Novak konuşmasında, OPEC üyesi ve üyesi olmayan ülkelerin anlaşmaya uyumlarını yüzde 100 seviyesinde gördüğünü belirtti ve artan talep ile üretim kısıntısının kaya gazı üretimindeki artışı telafi etmelerini beklediğini vurguladı.

25 Mayıs'ta belli olacak

Petrolde kısıntının sürmesi için geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından da benzer açıklamalar gelmişti.

OPEC üyelerinin 25 Mayıs'ta yapacakları toplantı sonrasında petrolde kısıntının uzatılıp uzatılmayacağı belli olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)