E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya, petrol ihracatından 15.3 milyar dolar kazandı!---

Rusya, petrol ihracatından 15.3 milyar dolar kazandı!

Rusya, petrol ihracatından 15.3 milyar dolar kazandı!
12 Ağustos 2023 - 17:51 borsagundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Rusya’nın Temmuz’da petrol ihracatını Haziran ayı seviyesinde koruduğunu, ama 15.3 milyar dolarla geçen yılın Kasım ayından bu yana en büyük geliri elde ettiğini belirtti.


IEA, temmuz ayında Rusya’nın petrol ihracatından elde ettiği toplam gelirin 15,8 milyar dolarla geçen kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çektiği raporunda, temmuz ayında Rusya’nın petrol ihracatının yüzde 80’inin Çin ve Hindistan’a gittiği de belirtildi.

Raporda, “Yükselen petrol fiyatları, Rus Ural petrolünde indirimdeki düşüşle birleştiğinde, temmuz ayında Rusya, tahmini ihracat gelirini 2,5 milyar dolar artırarak 15,3 milyar dolara çıkarmayı başarmıştır” denildi.

Öte yandan temmuz ayında kaydedilen petrol gelirlerinin geçen yılın temmuz ayı seviyesinin 4,1 milyar dolar altında olduğunu not eden IEA, temmuzda ülkenin petrol ihracatının günlük 200 bin varil düşüşle 4,6 milyon varile gerileyerek geçen aralık ayından bu yana en düşük seviyeye ulaştığını altını çizdi.

Ajans, petrol ihracatındaki düşüşün petrol ürünleri arzındaki günlük 2,7 milyon varillik artışla dengelendiğine de dikkat çekti.

IEA’ya göre temmuz ayında Rusya Federasyonu’ndaki petrol üretimi, ihracattaki düşüş ve rafinerilerdeki üretimde düşüş zemininde günlük 50 bin varil azalarak 9,4 milyon varile gerilerken, mesajda, “Bu, Moskova’nın üretimi gönüllü olarak günde 500 bin varil azaltma kararını fazlasıyla yerine getirdiği anlamına geliyor” ifadeleri kullanıldı.

TPAO'nun 5 sahasında petrol arama ruhsatı verildi

 

Petrol fiyatlarında artış uyarısı

 

Küresel petrol arzı temmuzda azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)