E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya duyurdu! 2 general ve onlarca subay öldürüldü---

Rusya duyurdu! 2 general ve onlarca subay öldürüldü

Rusya duyurdu! 2 general ve onlarca subay öldürüldü
29 Haziran 2023 - 19:48 borsagundem.com

Rusya Savunma bakanlığı, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin 56. Motorize Piyade Tugayının geçici konuşlanma noktasına yapılan yüksek hassasiyetli saldırı sonucunda, 2 general, 50'ye yakın subay ve 20 civarında yabancı paralı askerin öldürüldüğünü duyurdu


Rusya Savunma Bakanlığı, salı günü Rus ordusunun, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Kramatorsk şehrine düzenlediği yüksek hassasiyetli saldırıda, 2 Ukraynalı generalin öldürüldüğünü duyurdu.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus askeri güçlerinin, Rusya-Ukrayna savaşındaki faaliyetlerine ilişkin, başkent Moskova'da açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun füze ve topçu birliklerinin, son bir günde Ukrayna askerlerinin mevzilerine ve teçhizatına saldırılar düzenlediğini aktaran Konaşenkov, "Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Vyemka köyü yakınlarında, Ukrayna ordusuna ait bir mühimmat deposu imha edildi. Harkov bölgesindeki Vasyltsovka ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Pesçanoye yerleşim birimleri yakınlarında ABD yapımı 2 AN/TPQ-50 karşı batarya radar istasyonu vuruldu." dedi.

Konaşenkov, "27 Haziran'da Donetsk Halk Cumhuriyeti Kramatorsk şehrindeki Ukrayna silahlı kuvvetlerinin 56. Motorize Piyade Tugayının geçici konuşlanma noktasına yapılan yüksek hassasiyetli saldırı sonucunda, kurmay toplantısına katılan 2 general, 50'ye yakın subay ve 20 civarında yabancı paralı asker ve askeri danışman öldürüldü." iddiasında bulundu.

Rus savunma sistemlerince HIMARS çok namlulu roketatar füzesinin engellendiğini belirten Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait 444 uçak, 240 helikopter, 4 bin 823 insansız hava aracı, 426 hava savunma füze sistemi, 10 bin 402 tank ve zırhlı araç, 1133 çok namlulu roketatar, 5 bin 269 obüs ve havan topu, 11 bin 276 özel askeri araç yok edildi." ifadesini kullandı.

Rusya’daki Wagner krizi Batı’da savunma hisselerini vurdu

 

Putin: İç savaşı fiilen durdurduk!

 

Dünya basınında Wagner isyanı: Derin bir rahatsızlığın işaretçisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www30 Haziran 2023 14:50

    Ukrayna'ya savaşçı  lazım . Tedarik de zor olmamalı

  • Tufan30 Haziran 2023 09:24

    Adı üstünde paralı asker. Ruslar da vatan sevgisi vs kalmamış durumda. Kimse uğraşmak istemiyor. Zaten vatan sevgisi Şehid olma düşüncesi olmazsa boştur. Ateist rus cennete inanmadığına göre keriz miyim gidip savaşalım der ki gördük wagner o kadar ilerledi ruslar müdahale bile etmedi. Abd daha çok para verdiği anda wagner aynı fetö gibi döndü putine karşı. Kendisi dedi zaten lağvedeceklerdi bizi diye. Aynı fetö durumu. Lağvedeceklerini anladığı anda saldırıya geçti abd eliyle.

  • Deli Nemrut 29 Haziran 2023 23:27

    444 uçak diyor gogal diyorki 144 adet sadece 80 adet uyuyormuş

  • NUSRET ALİBEYSOY29 Haziran 2023 21:27

    YILLARCA BİZİM ORDUNUN İÇİNE SIZAN FETÖCÜLER PKK LILARI ÖLDÜRÜYORUZ DİYE DAĞI TAŞI YALANDAN BOMBALADILAR AMA PKK LIRA HİÇ EKSİLMEDİKLERİ GİBİ DAHA DAHA ÇOĞALDIKLARINI YILLAR SONRA ÇÖZDÜK .DEMEK WAĞNER İ LAV EDİNCE ONLARDA RUSYA NIN FETÖCÜLERİ İDİ DEMEKKİ BAKIN ŞİMDİ RUSYA SAVAŞTA DAHA CAN ALICI OPERESYONLARA BAŞLADILAR.

  • DOĞRU30 Haziran 2023 09:37

    ihalar ,sihalar ve mit olmasaydı yine çözülmezdi...