E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Çin’den yardım istedi iddiası---

Rusya Çin’den yardım istedi iddiası

Rusya Çin’den yardım istedi iddiası
14 Mart 2022 - 09:23 borsagundem.com

Ekonomik yaptırımlardan sonra sıkıntılı günler geçiren Rusya’nın Çin’den askeri ve ekonomik yardım istediği iddiası yabancı basının yeni gündem maddesi oldu.

ABD’li yetkililer, Rusya’nın Çin’den Ukrayna’daki savaş için askeri teçhizat ve ekonomik destek istediğini iddia etti. Financial Times ve The New York Times'ın haberlerine göre Rusya Çin'den askeri ve ekonomik yardım istedi. Çin'in bu talebe nasıl yanıt verdiği ise bilinmiyor. 

ABD’li basın kuruluşlarının aktardığı habere göre ABD’li yetkililerin Rusya’nın talep ettiği silah türleri hakkında herhangi bir ek bilgi vermediğini duyurdu. CNN’de ise istenen askeri teçhizatlar arasında insansız hava araçları olduğu iddia edildi.

Çin’in ABD Büyükelçiliği sözcüsü Liu Pengyu ise CNN’e Rusya’nın Çin’den yardım istediğini “bunu hiç duymadığını” söyledi. Pengyu CNN’e verdiği demeçte, “Çin, Ukrayna’daki durumla ilgili derin endişe ve üzüntü içinde. Durumun hafifleyeceğini ve barışın erken bir tarihte geri geleceğini içtenlikle umuyoruz” dedi. Liu şunları söyledi: “Şu anda yüksek öncelik, gergin durumun tırmanmasını ve hatta kontrolden çıkmasını önlemek. Çin, azami itidal ve büyük bir insani krizi önlemek için çağrıda bulunuyor.”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan CNN’den Dana Bash’e Pazar günü yaptığı açıklamada, yönetimin Çin’in Rusya’ya yardım sağlama olasılığı konusunda endişeli olduğunu söyledi. Sullivan, “Çin’in Rusya’ya herhangi bir destek sağlayıp sağlamadığını görmek için yakından izliyoruz” dedi.

Sullivan “Hiçbir ülkenin Rusya’nın ekonomik kayıplarını tazmin etmeye çalışmasını hoş görmeyeceğimizi ve buna izin vermeyeceğimizi Pekin’e ilettik” dedi. Sullivan böyle bir durumda Çin’e karşı yaptırım hazırlığında olup olmadıklarına ilişkin soruya ise yanıt vermedi.

Rusya: Ekonomik darbeye karşı Çin'e güveniyoruz

 

ABD-Çin arasında üst düzey görüşme

 

ABD'den Çinli şirketlere sert uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş14 Mart 2022 10:01

    bu kadar asker ölmesine ne gerek vardı bi tane intihar bombacısı bulamadınız mı kardeşim zelenskiy kaldır ortadan herşey düzelsin.bide ajan olacan bu aklıda bizmi verelim.votka içmekten beyin de çalışmıyor.