E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD-Çin arasında üst düzey görüşme---

ABD-Çin arasında üst düzey görüşme

ABD-Çin arasında üst düzey görüşme
13 Mart 2022 - 19:07 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra ilk kez ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan Çin'in üst düzey diplomatı Yang Jiechi ile görüşme gerçekleştirecek.

ABD ve Çin arasında Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana ilk üst düzey görüşmenin bu hafta başında gerçekleşmesi bekleniyor.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Roma'da Pazartesi günü Çin Komünist Partisi üst düzey yetkilisi Yang Jiechi ile görüşecek.

ABD Başkanı Joe Biden'ın üst düzey danışmanı Sullivan bir süredir, ABD ve AB müttefiklerinin yaptığı gibi Rus ekonomisine yaptırımlar uygulanması konusunda Çin üzerinde baskıyı artırmak üzerine çalışıyor. ABD'li yetkililere göre, Pekin'in şu ana kadar bu yönde bir girişimi olmadı.

Kaynaklar Pazartesi günü gerçekleşecek görüşmenin başlıkları arasında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin bölgesel ve küresel güvenliğe yönelik etkileri olduğunu ve Biden yönetiminin dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki iletişim kanallarını açık tutmak üzerine çalıştıklarını bildirdi.

Sullivan'ın Pazartesi günü ayrıca İtalya Başbakanı Mario Draghi ile savaşa uluslararası cevabı koorine etmek için bir araya geleceği bildirildi.(Bloomberght)

ABD’li dev şirketlerin yeni adresi Türkiye mi?

 

ABD'den Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık askeri yardım

 

Rus elitlerin sayısı artıyor! ABD'den yeni yaptırımlar

 

ABD lüks malların Rusya ve Belarus'a ihracatını kısıtladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)