E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya aşı çalışmalarının hacklandiği iddialarını reddetti---

Rusya aşı çalışmalarının hacklandiği iddialarını reddetti

Rusya aşı çalışmalarının hacklandiği iddialarını reddetti
19 Temmuz 2020 - 13:34 borsagundem.com

Rusya'nın Londra Büyükelçisi Andrei Kelin Rusya'nın hacker grupları aracılığıyla ABD, Kanada ve İngiltere'deki aşı araştırmalarını sabote ettiği iddialarını kesin bir dille reddetti

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrei Kelin, Rusya istihbarat servislerinin yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı yapılan aşı araştırmalarını çalmaya çalıştığına ilişkin iddiaları reddetti.

ABD, Kanada ve İngiltere, birkaç gün önce Rus istihbaratıyla ilişkili bir hacker grubunun, korona virüse karşı aşı çalışmaları yürüten sağlık kuruluşlarını hedef alarak çalışmaları çalmaya çalıştığını iddia etti.

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, Cozy Bear olarak bilinen Rus hacker grubu APT29’un, Rus istihbarat servislerinin bir parçası olarak çalıştığının neredeyse kesin olduğunu savundu.

BBC’deki Andrew Marr Show programına katılan Kelin, bu iddiaların temelsiz olduğunu ve söz konusu hacker grubu ilk kez İngiliz medyasında duyduğunu söyleyerek, “Bu hikâyeye hiç inanmıyorum, hiçbir anlamı yok. Bu dünyada, bir hacker grubunu herhangi bir ülkeye atfetmek imkansız” dedi.

Kelin, İngiltere hükümetinin, ‘Rus aktörlerin’ Brexit'ten sonra Londra ve Washington arasındaki olası bir ticaret anlaşması hakkındaki belgeleri yayınlayarak 12 Aralık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığına dair suçlamaları da reddetti.

Büyükelçi, Rusya’nın İngiltere ile son diplomatik anlaşmazlıkların ardından yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Londra ve Moskova arasındaki ilişkiler, eski çifte ajan Rus Sergey Skripal ve kızı Yulia’nın iki yıl önce İngiltere’nin Salisbury kentinde zehirlenmesinin ardından geriledi.

Rusya, zehirleme olayında herhangi bir sorumluluğu olduğuna ilişkin suçlamaları reddetti ancak mesele, Londra ve müttefikleri ile Moskova arasında diplomatların karşılıklı olarak sınır dışı edilmesine yol açtı.

AB'nin Kovid-19 zirvesinde anlaşma yok

 

DSÖ’den korkutan açıklama: Bir rekor daha kırıldı

 

Belge basına sızdı! ABD'de 18 eyalet için kırmızı uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)