E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRus Ural petrolünün varil fiyatı tavan fiyat sınırını aştı---

Rus Ural petrolünün varil fiyatı tavan fiyat sınırını aştı

Rus Ural petrolünün varil fiyatı tavan fiyat sınırını aştı
01 Ağustos 2023 - 14:06 borsagundem.com

Rus Ural petrolünün ortalama varil fiyatı, temmuzda varil başına 64,37 dolardan işlem görerek, Avrupa Birliği'nin uyguladığı 60 dolarlık tavan fiyatın üzerine çıktı.

Rusya Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, ocak-temmuz döneminde Ural petrolünün varilinin ortalama 53,94 dolardan satıldığı belirtildi.

Açıklamada, Ural petrolünün temmuzda ise varil başına 64,37 dolardan işlem gördüğü kaydedildi.

Böylelikle Ural petrolü, Avrupa Birliği ülkelerinin Aralık 2022’de Rus petrolüne yönelik uygulamaya koyduğu varil başına 60 dolar tavan fiyatın üzerinde işlem gördü.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, petrol ve gaz gelirleri açısından bütçede dikkate alınan taban seviyeye ulaşıldığını söylemişti.

Gazetecilere konuşan Siluanov, dolar kurunun arttığını, petrol ve gaz fiyatlarının da düştüğünü hatırlatırken, “Dolayısıyla petrol ve gaz gelirlerinin hacmi dikkate alındığında, bütçemiz daha önce tahmin ettiğimiz temel petrol ve gaz gelirlerine ulaşıyor” diye konuştu.

Maliye Bakanı, federal bütçenin petrol ve gaz ile enerji dışı gelirlerinin bu yıl önceki tahminler seviyesinde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Maliye Bakanlığı’nın ön verilerine göre, Rusya federal bütçesinin Ocak-Haziran 2023 dönemindeki petrol ve gaz gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 azalarak 3,38 trilyon ruble olarak gerçekleşti.(Gazetemru)

Türkiye'nin petrol ithalatında Rusya lider

 

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı düştü

 

Petrol ve LPG ithalatı arttı, doğalgaz ithalatı azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)