E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRus saldırısı sonrası buğday fiyatları sıçradı ---

Rus saldırısı sonrası buğday fiyatları sıçradı

Rus saldırısı sonrası buğday fiyatları sıçradı
24 Temmuz 2023 - 14:19 borsagundem.com

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarının yükselmesine neden oldu

Rusya'nın Tuna Nehri'ndeki tahıl depolarına yönelik saldırıları da dahil olmak üzere Ukrayna limanları ve tahıl altyapısını vurmasının ardından pazartesi günü Chicago borsasında işlem gören buğday ve mısır fiyatları yükseldi.

Yeni bir gelişme olarak Rusya, pazartesi günü insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği saldırıda Ukrayna'nın Tuna Nehri üzerindeki tahıl depolarını imha ederek hava harekâtının hedef alanını genişletti.  Böylece Moskova yönetimi Ukrayna'nın Avrupa Birliği üzerinden gerçekleştirdiği devasa kara ve nehir tahıl ihracatına yönelik tehditleri artırdı.

Tüccarlar çatışmaların Karadeniz'den yapılan tahıl sevkiyatını tehdit edebileceğinden endişe ederken, Ukrayna'nın tahıl ihracatı için geçen hafta sona eren güvenli sevkiyat koridorunun hızlı bir şekilde yeniden başlaması için umutlar tükeniyor.

Tuna Nehri Ukrayna tahılı için önemli

Ekonomim'de yer alan habere göre, Rus tahıl analisti Andrey Sizov Twitter'da "Dün gece Moskova savaş sürecinde ilk kez Tuna depolarına saldırdı Bize göre bu Odesa'ya yönelik saldırılardan daha büyük bir olay. Tuna Nehri şu anda Ukrayna tahılı için en önemli ihracat rotası" dedi.

Buğday fiyatları %6 arttı

Rusya'nın Karadeniz Tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin küresel tedarik endişelerini artırmasıyla Chicago Ticaret Borsası'nda (CBOT) buğday vadeli işlemleri %6 artışla kilo başına 7,39 dolara yükselirken, European Euronext buğdayı %6,2 artışla metrik ton başına 262,75 euroya (291,18 $) yükseldi.

Mısır %4,6 artışla kilo başına 5,61 dolara, soya fasulyesi ise %1,3 artışla kilo başına 14,21 dolara çıktı.

Rusya neredeyse her gün Ukrayna'nın gıda ihraç limanlarını vuruyor. Pazar günü Ukrayna'nın tahıl ihraç limanı Odesa'ya bir saldırı daha düzenledi.

Emtia piyasasında yön yukarı

 

Putin'den Afrika'ya tahıl garantisi

 

NATO-Ukrayna Konseyi tahıl konusunda bir araya gelecek

 

Tahıl fiyatlarında tehlikeli yükseliş

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)