E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRus Rublesi eriyor---

Rus Rublesi eriyor

Rus Rublesi eriyor
06 Ocak 2016 - 13:26 borsagundem.com

​Rusya’da dolar ve euro tırmanışını sürdürüyor

Son haftalarda sert düşüşler yaşayan Rus Rublesi zayıflamaya devam ediyor. Dolar, bugün Moskova Borsası’nda 74,0 rubleden işlem görerek Aralık 2014’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Euro da son haftalardaki yükselişini sürdürdü ve 79,43 Ruble oldu.
Son dönemde 40 doların altında seyreden petrol fiyatlarının daha da düşmesi ve sermaye piyasalarındaki kötüleşme rubleyi zayıflatan en büyük etkenler oldu. Yaklaşık son 11 yılın ucuzluk rekorunu kıran varil petrol, Londra Borsası’nda 35,9 dolardan işlem gördü. 
Ekonomi uzmanları, Çin Merkez Bankası’nın yuan/dolar kurunu yüzde 0,22 oranına düşürerek 6,5314 seviyesine çekmesinin de rublenin zayıflamasında etkili olduğunu belirtti. Çin Merkez Bankası’nın aldığı bu kararla yuan, dolar karşısında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.
Diğer yandan rubledeki zayıflama eğilimi Rusya borsalarında düşüşe sebep oluyor. Moskova Borsası güne yüzde 1,52’lik düşüşle başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)