E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRus petrol şirketleri ihracat yasağının kaldırılmasını istiyor---

Rus petrol şirketleri ihracat yasağının kaldırılmasını istiyor

Rus petrol şirketleri ihracat yasağının kaldırılmasını istiyor
04 Ekim 2023 - 08:00 borsagundem.com

Rus petrol şirketleri Devlet Başkanı Putin'den ihracat yasağının kaldırılmasını isteyecek

Rus petrol şirketleri, iç piyasada sorunlara yol açabileceği gerekçesiyle Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dizel ve benzine uygulanan ihracat yasağının kaldırılmasını talep etmeyi planlıyor.

Petrol şirketleri, yaz mevsimi dizelini sevk edemeyen rafinerilerin, kısa bir süre sonra üretimine başlanacak olan kış mevsimi dizeli için yeterli depoya sahip olamayacağından endişe ediyor. Geçmişte kışlık dizel kıtlığı fiyatları alışılmadık derecede yüksek seviyelere çıkarmıştı.

Yasağın şimdiden rafineri depolarını doldurmaya başladığını belirten piyasa kaynakları, yasağın bir haftadan fazla sürmesini beklemediklerini, aksi takdirde bu ayın sonunda sonbahar bakımlarından dönecek olan tesislerin üretimi durdurmak zorunda kalacağını, bunun
da üretimin ve yurtiçi arzın azalmasına yol açabileceğini belirtiyor.

2022 ilkbaharında, Ukrayna'nın işgalinin ardından ürün sevkiyatı yapamadıkları için rafinerilerin bir kısmı faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

Rusya, boru hattı yolu ile dizel ihracatına yasağı kaldırmaya hazırlanıyor

Rus hükümeti dizel ihracatına getirdiği yasağı önümüzdeki günlerde kısmen kaldırmaya hazırlanıyor.

Kommersant gazetesinin isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre, yasak sadece boru hattıyla yapılan dizel ihracatı için kaldırılacak ve toptan satış fiyatlarındaki artışları önlemek için hacimler kotaya tabi tutulabilecek. Benzin ihracatı yasağı ise şimdilik yürürlükte kalmaya devam edecek.

Kommersant'ın edindiği bilgilere göre, Rus petrol boru hattı tekeli Transneft'in depolama tesisleri neredeyse tükendi ve ekstra hacimleri iç pazara yönlendirmek teknolojik olarak neredeyse imkansız.

Rus Ural petrolünün varil fiyatı tavan fiyat sınırının üzerinde

 

Rusya petrol ihracatına yönelik vergiyi artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)