E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus Büyükelçi: Türkiye'nin arabuluculuğunu yürekten önemsiyoruz---

Rus Büyükelçi: Türkiye'nin arabuluculuğunu yürekten önemsiyoruz

Rus Büyükelçi: Türkiye'nin arabuluculuğunu yürekten önemsiyoruz
08 Mayıs 2022 - 19:27 borsagundem.com

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk işlevini ciddi manada önemsediklerini ve değer verdiklerini dile getirdi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un da katıldığı 9 Mayıs Zafer Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen açılışta, Türkiye Cumhuriyeti bayrağının yanına Rus cephesinin İkinci Dünya Savaşı'nda kullandığı Zafer Sancağı göndere çekildi.

Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 77. yıl dönümü olan etkinlik kapsamında Rus Evi'ndeki fotoğraf sergisinin açılışının ardından İkinci Dünya Savaşı'ndaki Rus mücadelesini konu alan bir tiyatro gösterisi yapıldı.

'Sadece zaferi kutlamıyoruz'

Yerhov, "Mevzubahis bayram dünyanın dört bir yanındaki Rus vatandaşları için çok önem arz ediyor. Göndere çektiğimiz zafer sancağı, 1945'te Rus askerlerinin Berlin'de göndere çektikleri sancağın bire bir aynısıdır. Bu günde sadece zaferi kutlamıyoruz, aynı zamanda atalarımızın şanlı hatıralarını da yad ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'Türkiye'nin arabuluculuğunu yürekten önemsiyoruz'

Türkiye ile Rusya arasında ilişkilere de değinen Büyükelçi Yerhov, iki ülke arasında mutlu bir geleceğin inşa edilmeye devam ettiğini söyledi. Yerhov, Türkiye'nin halihazırda Rusya ile Ukrayna arasında üstlendiği arabulucu rolünün önemine işaret etti ve şöyle dedi:

Gerçekleştirilen iki görüşme Türkiye'nin oynadığı rolü gösteriyor. Çok samimi bir şekilde ifade etmek isterim ki biz Türkiye'nin mevcut sürece katkısını ve oynamış olduğu arabuluculuk rolünü yürekten önemsiyor ve değer veriyoruz. Dışişleri Bakanımız Sergey Lavrov'un Ukraynalı mevkidaşıyla Antalya'da yaptığı görüşme ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Dolmabahçe'deki diğer görüşmeye iştirak etmemiz Türkiye'nin arabuluculuğuna verdiğimiz değeri gösteriyor.

Yerhov, barış görüşmelerinin kısa bir zamanda neticelenmesini ümit ettiğini belirtti.

Putin'den 'barış' sinyali

Erdoğan ve Rutte'den 'barış' görüşmesi

İtalyan Bakan: Barış için en çok Türkiye çalışıyor

Barış görüşmeleri her an çökebilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sami09 Mayıs 2022 08:01

    Büyük elçiyi öldüren şerrefsiz kime hizmet ettiğini biliyormuydu acaba !!!Ahirette öğrenir belki ama bir gerçek var Birileri savaş istiyor huzur değil Ortadoğu ve Kafkaslarda kan durmasın insanlar birbirini boğazlasın diyorlar

  • Ab ve saz arakadası09 Mayıs 2022 07:27

    Senden başka önemseyen olmadığı gibi başımıza işde açacaksınız sizin savaşınız yüzünden bir sürü ülke ile sıkıntı çıkacak daha başlamadı çok yakında bize sallamaya başlarlar.