E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den 'barış' sinyali---

Putin'den 'barış' sinyali

Putin'den 'barış' sinyali
26 Nisan 2022 - 21:45 borsagundem.com

Rusya lideri Putin'den barış için ilk sinyal geldi. Putin Ukrayna ile ilgili, "Kiev'in anlaşma konusundaki tutumu olumlu yönde değişti" ifadelerini kullandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin'de yaptığı görüşmede, Kiev'in Ukrayna'daki durumu çözme konusundaki tutumunun olumlu yönde değiştiğini, önceki niyetlerinden uzaklaştıklarını ve Kırım ile Sivastopol'un güvenlik sorunlarını parantezin dışına ittiklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'daki savaşı sona erdirme çabaları için Ankara ziyaretini takiben bugün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

"KIRIM İLE SİVASTOPOL'UN GÜVENLİK SORUNLARINI PARANTEZİN DIŞINA İTTİLER"

Rusya lideri Putin, Genel Sekreter Guterres ile Kremlin'de yaptığı görüşmede, Kiev'in Ukrayna'daki durumu çözme konusundaki tutumunun değiştiğini, önceki niyetlerinden uzaklaştıklarını ve Kırım ile Sivastopol'un güvenlik sorunlarını parantezin dışına ittiklerini söyledi.

"MÜZAKERELERİN OLUMLU SONUÇ VERMESİNİ BEKLİYORUM"

Putin ayrıca, iki ülke arasında devam eden müzakerelerle ilgili, "Ukrayna ile görüşmeler video konferans yoluyla devam ediyor. Olumlu sonuç vermesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'DAKİ GÖRÜŞMELERDE ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDEDİLDİ"

Putin, Moskova'nın her zaman sorunun diplomasi yoluyla çözülmesinden yana olduğunu, tarafların Türkiye'deki görüşmelerde önemli bir ilerleme kaydettiğini ancak daha sonra Rusya'nın Buça'da hiçbir ilgisinin olmadığı bir provokasyonla karşı karşıya kaldığını vurguladı. Putin, İstanbul'daki görüşmelerde Ukrayna konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirterek, "İstanbul'daki görüşmelerde, ki bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme daha gerçekleştirdik, oldukça ciddi bir ilerleme kaydettik. Çünkü Ukraynalı meslektaşlarımız güvenliğin şartlarını, Ukrayna'nın güvenliğini, Ukrayna'nın uluslararası kabul görmüş sınırları gibi bir kavramla ilişkilendirmediler" diye konuştu.

"RUSYA, BM'Yİ HER ZAMAN DESTEKLEDİ"

Putin, Rusya'nın BM'nin kurucu ülkelerinden biri olarak bu örgütü her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirtti:

Rusya, Birleşmiş Milletler'in kurucu ülkelerinden biri ve Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olarak bu evrensel organizasyonu her zaman desteklemiştir. Biz onun sadece evrensel değil, kendi alanında benzersiz olduğuna inanıyoruz.

Uluslararası alanda bu tür başka bir kuruluş olmadığına vurgu yapan Putin, "BM'nin dayandığı ilkeleri güçlü bir şekilde destekliyoruz. Bunu gelecekte de yapmaya devam edeceğiz" dedi.

28 NİSAN'DA DA ZELENSKİ İLE GÖRÜŞECEK

Barış için diplomasi trafiğine devam eden Genel Sekreter Antonio Guterres, 28 Nisan'da da Ukrayna'da Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşecek.

Erdoğan, Putin'i İstanbul'a davet etti

 

Zelenskiy'den Putin'e toplantı teklifi

 

Çarpıcı iddia: Putin batan 'Moskova' gemisinde neyi gizliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferhat26 Nisan 2022 22:34

    Barış Abd nin işine yaramaz Ozaman doğru iş BARIŞ

  • vatandaş27 Nisan 2022 08:51

    Barış ta sanki Rusya nın çok işine geliyordu. yıllardır karabağ, osetya, kırımı kaşıyıp durdu. Batı ukrayna yı destekleyince köşeye sıkıştı.