E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuble neden en zayıf para oldu---

Ruble neden en zayıf para oldu

Ruble neden en zayıf para oldu
04 Temmuz 2018 - 08:44 borsagundem.com

Uzmanlara göre Rus rublesinin zayıf olmasının en büyük nedeni ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan kaynaklı

Bloomberg ajansı eski Sovyet cumhuriyeti 11 ülkenin para biriminin dolara karşı "dayanıklılığını" analiz etti. Buna göre, 11 para arasında en zayıfı, yılın ilk yarısında yüzde 8 ile en büyük değer kaybını yaşayan ruble. Rusların para birimi bu performansla Tacik somonisinin de gerisinde kaldı.

Bu dönemde en istikrarlı para birimleri ise Ukrayna grivnası ve Gürcü larisi oldu. Her iki para birimi de değer kaybetmek bir yana, dolarak karşı yüzde 6,7 ve yüzde 6 değer kazandı.

Analistler rublenin zayıf olmasının en büyük nedeninin FED'in para politikasını sıkılaştırımasının yanı sıra ABD'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlar olduğu kanısında.

Moskovskiy Komsomolets gazetesinin görüşüne başvurduğu bir analist son yaptırım dalgasından sonra 8 hafta içinde ülkeden 1,8 milyar dolar sıcak paranın çıktığını hatırlatıyor.

Rubleyi zayıflatan bir diğer etken Rusya Maliye Bakanlığı'nın piyasadan döviz toplaması.

Uzmanlar her şeye rağmen rublenin Arjantin, Malezya ve Türkiye gibi ekonomik sıkıntı içerisindeki ülkelerin para birimlerinden daha sağlam olduğu iddiasında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)