E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten Erol Mütercimler kararı---

RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı

RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı
16 Eylül 2020 - 16:57 borsagundem.com

RTÜK, Erol Mütercimler'in imam hatiplilerle ilgili ifadelerini yayımlayan Haber Global'in de aralarında bulunduğu bazı televizyon kanallarına program durdurma ve para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erol Mütercimler’in imam hatip liseleri mezunları ile ilgili ifadelerini yayınlayan haber kanalına program durdurma ve idari para cezası yaptırımı uyguladı.

RTÜK, Erol Mütercimler’in söz konusu ifadelerinin yayınlandığı televizyon hakkında 8 Eylül tarihinde başlattığı incelemeyi tamamladı. Üst Kurul, Mütercimler'in İmam Hatip mezunlarına ilişkin ifadelerini 6112 sayılı Kanun'a aykırı bulurken, program sunucusunun da sarf edilen sözlere müdahale etmediğini belirledi. Söz konusu haber kanalına 'Yayın hizmetleri; ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz' hükmünü ihlalden 3 kez program durdurma ve üst sınırdan para cezası uygulanmasına karar verildi.

RTÜK, Mütercimler'in sunucusu farklı kanaldaki programında söylediği sözler nedeniyle de cezaya hükmetti. Söz konusu kanala 3 kez program durdurma ve ağır idari para cezası uygulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist17 Eylül 2020 10:36

    Galata Saray lisesine hakaret edenlere ses şıkarılmıyor ama imam hatip liseleri için en ufak bir eleştiriye kıyamet koparılıyor.

  • Ali Rıza17 Eylül 2020 00:31

    Mütercimlerin 10 yıldır hangi söyledikleri çıktı. Adam bildiğiniz goy goycu. Demagoji üretim makinası. Başka hiç bir özelliği yok.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Eylül 2020 21:06

    Bu kişi binlerce kişiye ne kadar para kayıp ettirdi.bakın youtube kayıtları var.üç sene önce dolar 7,50 TL iken dolar 11 TL olacak diyip millete dolar aldırdı herkesi batırdı.sakat birisi buna asla ınanmayın.

  • gobel6616 Eylül 2020 19:52

    Bir boş adam parlatılıyorsa o adam mutlaka bazı ülke ve örgütlerin oyuncağıdır. Bu adam kim ve memleket için ne hizmeti var ki sözleri gündeme taşınıyor, FETÖ'cülerin ağzından düşmüyor.

  • Halil17 Eylül 2020 00:44

    Tşk da yuvalanmı emekli hayinlerden biri

  • Erol g.16 Eylül 2020 19:19

    IMAM HATİPLİLERE ÇOCUKLARIN PİPİ DERİSİNİN KESİLMESİNİ SÜNNET DİYE ÖGRETIYORLAR ÇOCUKLARA EN BÜYÜK KOTÜLÜĞÜN YAPILMASINA SEBEP OLUYORLAR HALBUKI KURAN NİSA SURESİ 117,125 ARASI AYETLER HAYVANLARIN KULAKLARINI KESMENIN DAHİ SEYTAN ISİ OLDUĞUNU BİLDİRİYOR BAZI KURAN MASALI YAZANLAR DA HARAM OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR TEVRATTA DA DİNA-ŞEKEMLİLER KISSASINDA DA ALDATMA/KANDIRMA SEKEMLILERI ÖLDÜRME MALLARI'NI ÇALMA İCİN UYGULANDIĞI ANLATILIYOR CAHİL ANA BABAMI KANDIRIP PİPI DERIMİ KESEN ŞEYTANA HİZMET EDENE LANET OLSUN Çocuklarınızın PİPİ DERİSİNİ KESIP CIKARILMASINA HİÇBIR YAKINIM/İS/ASKER ARKADAŞLARIM İZİN VERMESIN/VERMEMELI

  • Erol cahiline17 Eylül 2020 10:10

    Saf Kur'an da geçmiyen çok şey var ne yapacağız bu konularda? Peygamber ASV bize rehberlik etsin diye seçildi. Yoksa Allah gökten Kur'an-ı Kerim'i indirip bıraksaydı herkes kafasına göre takılırdı. Sünnet bugün çoğu ülkede sağlık için uygulanıyor sadece yahudiler ve müslümanlarda değil. Kur'an da yok işine gelmeyen herşeyi kafanıza göre yapın. Mezhep imamlarını inkar edenlerin hepsi mezhep imamlığı taslıyor. Her konuda kendine göre yorum yapıyor sanarsın bir halt biliyor. Nette gördüğünüz her yalanı orada burada söylemeyi bırakın bir halttan anladığınız yok.

  • BİR DOST16 Eylül 2020 19:49

    Blader senin pipine ne yapacağını söyleyen mi var ki senin ağzından milletin pipisi düşmüyor. Senin gibi saftirikler millete akıl dağıtıyor sonra kendine kullanacak akıllları kalmıyor. Aklını kendine sakla emi.

  • bu dünyadan biri16 Eylül 2020 18:33

    İmam Hatip mezunlarıyla ilgili ne söylediyse doğru söylemiş olmalı ki, adaletsiz kararlardan anlaşılıyor.