E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"RTÜK, çürüyen sistemin sopası"---

"RTÜK, çürüyen sistemin sopası"

RTÜK, çürüyen sistemin sopası
12 Aralık 2013 - 04:14 borsagundem.com

Bütçe görüşmeleri sırasında hükümetin medyaya tavrı ve RTÜK'ün uygulamalarına eleştiri yağdı

 TBMM Genel Kurulu'nda RTÜK bütçesi üzerine yapılan görüşmelerde, CHP'li vekillerden Ak Parti hükümetinin medyaya karşı tavrı ve RTÜK uygulamaları ağır eleştiri aldı.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz: Tarafsız yayın denetimi ve şeffaf ihale süreci beklediğimiz RTÜK, hükümet-cemaat çatışmasında ve Bakanlar Kurulu içindeki gerilimin şubesi olmuştur. Gezi eylemleri sürecinde bazı kanallara kesilen cezalar, kuruluşların yayın hayatı boyunca kesilen cezalardan kat kat fazla. TRT'de mesai saatleri dışında gezi eylemlerine destek veren 15 çalışana soruşturma açıldı. Frekans ihalesi başarılamadı, hükümete yakın yayın kuruluşları bile buna isyan etti.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi: RTÜK "çürüyen sistemin sopası" oldu. RTÜK'te tweetsavar diye bir uzman var. İşi gücü tweet atmak. Yazdıklarını okuyamam, yüzüm kızarır. Bu uzmanın çok özel koruması var. Bakanlara bile sallıyor ama soruşturmaya gerek olmadığına karar verildi. Muhalif yayıncı kuruluşlara verilen cezalar gezi sonrası arttı. AKP ile cemaat arasındaki durumdan dolayı, Gülen hareketinin televizyonlarına da RTÜK sopa göstermeye başladı.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi: Türkiye'de özgür basın yok. Yurtdışındaki uluslararası kuruluşlar da bu kanaatte. Bugün Türkiye'de gazeteciler en masum haber başlıklarını bile 'Başbakan beğenmeyebilir' korkusuyla atıyor. En yakın, en maruf danışmanının o gazete patronu ve genel yayın yönetmenine zılgıt çekmesi, gazetecilerin işten atılması medyada en sık görülen iştir. İşten atılmak talihli gazetecilere düşendir. O kadar şanslı olmayanların mekanı ise en yakın hapishanedir.

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan: Dünyada ve Türkiye'de Atatürk hala en büyük markamızdır. Son yıllarda değişen bu gerçeklik değil, Başbakan'ın kullandığı söylemlerdir. İktidar, Atatürk'ün miras hakkına saygı göstermemektedir. Kurumları Atatürk'ün vasiyetine uygun biçime dönüştürmemektedir. Her yıl binlerce insan niye Anıtkabir'e koşuyor. Bu kurumlar buna yanıt bulmalı.

BÜROKRATLARA TEPKİ

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yerinden söz alarak muhataplarının hükümet olduğunu fakat komisyon sırasında oturan bir bürokratın hareketlerinin dikkatlerini çektiğini, kürsüde konuşan milletvekillerine karşı alaycı tavırlar gösterdiğini söyledi. Birleşimi yöneten Başkanvekili Sadık Yakut, bürokrata gerekli uyarıyı yaptığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)