E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizRSI aşırı satım sınırının altına geriledi---

RSI aşırı satım sınırının altına geriledi

RSI aşırı satım sınırının altına geriledi
10 Mayıs 2019 - 09:10 borsagundem.com

RSI aşırı satım 30 sınırı aşağısında 25 seviyesine geriledi.

"ABD/Çin Bir Kez Daha Bir Araya Gelirken Piyasalarda Gergin Bekleyiş Hakim. TL İse Asya Piyasalarında Toparlanıyor. BİST100 endeksi, günü % 1,76 değer kaybıyla ve 1.586 puanlık düşüşle 88.685,88 puandan tamamladı. İşlem hacminin 5,2 milyar TL seviyesinde gerçekleştiği işlemlerde bankacılık sektörü hisselerinde %2,50 değer kaybı yaşandı.

Borsalara Gelen Sert Satışların Başlıca Nedenleri ABD/ Trump'ın, Çinli yetkililerin müzakere için ABD'ye gelmesinin hemen öncesinde yaptığı vergilerin %10 dan %25 çıkarılacağına dair açıklamaları Trump'ın, dün akşam Çinli yetkilileri "Ticaret Anlaşmasını Bozmakla" suçlaması Trump'ın ABD görüşmeler sürerken Çin mallarına gümrük tarifelerini artırması Çin müzakere heyetinin bu olumsuz açıklamalar rağmen bugünkü toplantıya katılacaklarını açıklaması ABD/İran Gerginliği ve Avrupa'nın bu konuda yaşadığı Kaygılar Türkiye/ABD arasında İstanbul Seçimlerinin yeniden yapılmasına ilişkin Dışişleri Bakanlığı düzeyinde yapılan açıklamalar S-400 Konusunda son açıklamalar Doların hem içeride hem dışarıda değer kazanımı TR CDS'ler de yaşanan sert yükselişler

TCMB'dan Örtülü Faiz Adımı:

Bir Haftalık Repo İhalelerine Ara Verdi. (Anlamı: Piyasaları %2 faiz oranından fonlamayı bir süre bıraktı.) Merkez Bankası TL zorunlu karşılık oranını % 40'tan % 30'a indirdi. (Anlamı: Bankalara kendilerine hareket alanı sağlayacak fonlama yarattı.) Yabancı para zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırdı(Anlamı: Yabancı Para mevduatı toplarsan fonlama maliyetini 1 puan artacağı ) Piyasaya 2,8 milyar ABD doları likidite verecek Ancak piyasadan 7,2 milyar TL tutarında likidite çekecek. Yabancı Para Zorunlu Karşılık oranlarında yapılan değişiklik sonucunda ise piyasadan 3 milyar ABD doları likidite çekecek.

Anlamı: Bankalara…

Piyasaya aslında 200 Milyon Dolar bırakıyorum. Karşılığında ise 7,2 Milyar TL'yi çekeceğim. Gün içi nakit ihtiyacınızda %25,50 ile borçlanacaksınız. Gün sonunda nakit ihtiyacınız olursa Geç Likidite Penceresinden bende %27,50 den borç para alabilirsiniz. Böylece %24 olan Fonlama maliyetini güç içi %25,50 çekerek 150 baz puan örtülü faiz adımı gerçekleştirmiş oldu.

BİST100

Endekste 89.600 desteğinin de kırılmasıyla artan satışlar ardından kapanış 1.500 üzerinde düşüşle 88.600 seviyesinden gerçekleşirken Dolar/TL'de 6,20 direncinin de aşılmasıyla devam eden yükseliş ve Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i 494 baz puanla Eylül'den beri en yükseğe çıkması bu satışların başlıca nedenleri oldu. MSCI Türkiye ETF'i %1,3 düştü. Dolar Eylül, Euro Ekim zirvelerini gördü.Yeni güne Dolar/TL'de dün akşam yaşanan geri çekilmenin hızlanmasıyla birlikte 6,15 seviyesinden başlıyoruz. Asya piyasalarında TL ye gelen alımların (Japon Ev Kadınlarının sert düşen TL ye yönelmesi yada stopların çalışması ardından TL'nin çok ucuzlamasıyla trade imkanının artmasının fırsata çevrilmesi) ardından gerileyen dolarda TCMB nin Zorunlu Karşılık adımlarının da etkisi görmekteyiz. Endekste olası toparlanmada 89.600-90.400 kısa vadeli dirençlerimiz olurken geri çekilmelerde 87.500 öne çıkan destek konumunda. ABD/Türkiye arasında Dışişleri Bakanları düzeyinde olası görüşmeler ve açıklama ihtimali takibimizde olacak.

Manşette neler var

Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i 494 baz puanla Eylül'den beri en yüksekte. MSCI Türkiye ETF'i %1,3 düştü. Dolar Eylül, Euro Ekim zirvelerini gördü. ABD Borsaları Ticaret Anlaşması Belirsizliği nedeniyle karışık seyirle kapanırken Avrupa Borsalarında hem Ticaret Belirsizliği hem de İran Gerginliği satıcılı kapanışların başlıca nedenleriydi. Trump ABD görüşmeler sürerken Çin mallarına gümrük tarifelerini artırdı. AB Komisyonu, aralarında Barclays, Citigroup, JP Morgan ve HSBC'nin olduğu 7 bankaya döviz piyasasında ortaklaşa hareket ederek hile yaptıkları iddiası ile ceza kesmeye hazırlanıyor Fed/Bostic: Çin tarifelerinin %25'e çıkması fiyatları artırabilir. ABD, yaptırımları deldiği gerekçesiyle Kuzey Kore bandıralı yük gemisine el koydu Trump: Kuzey Kore müzakereye hazır değil. Trump, İran liderlerini Tahran'ın nükleer programından vazgeçmeye çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan,11:00'da Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan Danıştay'ın 151. Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı Günü Programına, 13:00'da Pursaklar ilçesinde yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi'nin açılışına, 16:00'da AK Parti Genel Merkezi'nde MKYK Toplantısına katılacak.19:45'de Ak Parti Genel Merkezi'nde Büyükelçiler ile iftar yapacak.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

BİST100 Endeksi günü -1,76% değer kaybederek 88.700 seviyesinde kapattı. İşlem hacmi yüksek düzeyde gerçekleşti. Gün içerisinde 2.000 puanlık marj içerisinde hareket etti. RSI aşırı satım 30 sınırı aşağısında 25 seviyesine geriledi.

Grafikte yatay/karışık açılış sonrası artan satış aktivitesi ile 90.500 desteğini geride bıraktı ve 88.600 desteğine gerileyerek kapattı. Bu seviyelerden tepki alımlarının gelmesini bekliyoruz ve aşağıda 87.000 seviyesini kritik desteği olarak görüyoruz. Tepkilerde XBANK hisselerinin öncü olmasını bekliyoruz. Güçlü duran PETKM, EREGL ve KOZA grubu hissleri, destek sınırlarına yaklaşılan KRDMD ve TUPRS tepkilerde izlenebilir. 87.000 altında ise hisselerde azaltım değerlendirilmeli ve dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz. XBANK -2,5% ile satıcılıydı.

GARAN -2,2%, ISCTR VE AKBNK -2,9% VAKBN -4,0% ile kapattılar. TUPRS bilançodan sonra -4,1% ile işlem gördü. PETKM pozitif ayrışarak +1,1% performans gösterdi. Bugün pozitif açılış ve 88.000 - 91.800 arasında işlem aktivitesi bekliyoruz. Takip edilecek destek seviyeleri 88.000 - 87.000 dirençleri ise 90.500 - 91.800 ve 92.500 olarak görüyoruz."

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)