E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRiskler attıkça VİOP'da oynaklıkta artıyor---

Riskler attıkça VİOP'da oynaklıkta artıyor

Riskler attıkça VİOP'da oynaklıkta artıyor
12 Ağustos 2014 - 08:59 borsagundem.com

Belirsizlik algısı sürdükçe bu belirsizliğin yansıması ile oynaklığın artması muhtemel görünüyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:
   
"Yurtdışındaki olumlu havaya karşın içeride belirsizlik algısı ile olumlu başlayan günün devamında yurtiçi piyasalarda yüksek volatilite ve hakim bir satış baskısı izledik..
   
Başbakanlık koltuğuna kimin oturacağı ve ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği hala en önemli gündemken Fitch’den gelen açıklamalarla da kredi notlarımızın seyri de önemli bir gündem maddesi haline gelmiş durumda.
   
Esasında kredi derecelendirme kuruluşlarından açıklama yağmurundan bahsedebiliriz. Moody’s’in %2,5-3,5 bandında büyüme tahmini gelirken S&P iç politikada değişim olursa Mayıs ayındaki eleştirilerini yenilemekten bahsediyor, Fitch ise içlerinde görece şimdilik en olumsuz değerlendirmeyi yapan kuruluş..
   
Bu ortamda yurtiçinde belirsizlik algısı sürdükçe bu belirsizliğin yansımasında da oynaklığın artması hala kayda değer bir ihtimal olarak kalmaya devam ediyor.
   
Ağustos vadeli endeks30 kontrata baktığımızda  99,000 seviyesine yükselerek güne başlayan kontratta 20 günlük hareketli ortalamanın yakınlarına doğru bir yükseliş ile gün içi en yüksek 100,500’ün üzerini gördük ancak sonrasında havanın tersine dönmesiyle 94,820 puana dek bir geri çekilme ve 94,850’den bir kapanış izledik.   

Yükseliş denemelerinde, geri çekilmenin başında belirttiğimiz destekler olan 96,000 ve 97,300 en önemli seviyeler. 94,450 seviyesi ise günlük grafiklerde 100 günlük hareketli ortalama olduğundan kırılması halinde algının daha da bozulması beklenebilir, bu seviye dikkatle takip edilecek. Bu noktada açık pozisyon sayısının da artmaya devam ettiğine dikkat çekelim, önceki gün neredeyse 5 bin adet artan açık pozisyon sayısı dün ise 200.233 adetten 210.012 adete yükseldi.
   
Yurtiçi siyasi gündeme dair stres yaratan belirsizliklerin aralanmaya başlaması ile gelebilecek yukarı yönlü tepkiler ise hızlı olabilir ve bu noktada da 50 günlük hareketli ortalamanın işaret ettiği 98,400-98,500 bölgesi hedeflenebilir.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)