E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahında toparlanma devam ediyor---

Risk iştahında toparlanma devam ediyor

Risk iştahında toparlanma devam ediyor
04 Ocak 2023 - 09:45 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Yeni yılın ilk haftasında risk iştahında toparlanma görülse de karışık bir görünümün olduğunu söylemek daha doğru olacaktır. Fiyatlanmalarda ise bölgesel ve hisse bazlı fiyat akışlarının etkili olduğunu söyleyebiliriz.

ABD endeksleri teknoloji önderliğinde %0,76 geri çekildi. Geri çekilmelerde Tesla’ya yönelik endişelerin ön plana çıktı.

Avrupa endekslerinde tatilden dönen İngiltere öncülüğünde %1,5’e yakınsayan kazanımları takip ettik. Çin’in açılması havacılık sektörünü olumlu etkilerken bankacılık hisselerinde 2 ayın en iyi çıkışı yaşandı. Öte yandan Almanya’dan gelen enflasyon verisinin %1,2’lik çekilmeyle %9,6 olarak açıklanarak piyasa beklentilerinin altında kaldı. Veri sonrasında Euro Bölgesi’ndeki tek hane enflasyon beklentileri kuvvetlendi.

Asya endeksleri %2’ye varan yükselişle işlem görüyor. Fiyatlanmalarda ise Çin’in emlak sektörüne ilişkin destek beklentileri yer aldı. Öte yandan Citi’nin demir cevherine ilişkin olumlu beklentileri de piyasalardaki pozitif havaya katkı sağladı.

BIST100 Endeksi dünü 34.53 (% 0.61) puanlık düşüş ile 5.626 seviyesinden ve 144.899 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da çıkış hareketi 5.704 seviyesinden kâr satışlarıyla karşılaştı. Bankacılık hisselerindeki düşüş dikkat çekerken hisse bazlı hareketlilik zayıftı. Puan bazlı katkılarda Aselsan, Turkcell ve Şişe olumlu tarafta yer alırken Sasa, Tüpraş ve bankacılık hisseleri olumsuz tarafta yer aldı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 300$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. Bu seviye üzerinde kaldığımız sürece 307$ ve 313$ dirençleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 294$ desteğini takip ediyor olacağız.

Günün veri akışında ABD’den JOLTS, ISM ve Avrupa PMI verisi yer alıyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Borsada 5 sektör kazandırdı

 

Küresel piyasalarda dalgalı ve satış ağırlıklı görünüm öne çıkıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)