E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı pozitif ortamın devamına katkı sağlıyor---

Risk iştahı pozitif ortamın devamına katkı sağlıyor

Risk iştahı pozitif ortamın devamına katkı sağlıyor
31 Ağustos 2020 - 08:51 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde kürsel piyasalar mercek altına alınıyor

Fed'in JH'da yatırımcılar ile paylaştığı yeni dönem yaklaşımının ardından zayıf Amerikan doları teması risk iştahı pozitif ortamın devamına ciddi ölçekte katkı sağlıyor. Açıklamaların ardından kısa süreli yükseliş yönlü baskı altında kalan tahvil faizleri cephesinde ise kendi normallerine dönüş eğilimleri söz konusu. ABD 10 yıllık tahvilinde faizin %0.72 civarında oluşması şu aşamada yatırımcılar açısından risk iştahı cephesinde risk unsuru olarak belirmiyor. Öte yandan Fed'in verdiği mesajların ardından gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin performansları ise ciddi ölçekte primlenmelere işaret etti.

Brezilya reali günü %3'ü aşan yükselişle tamamlarken, ZAR cephesinde bu rakam %2.63, Kolombiya ve Meksika'da ise %2'ye yaklaşan primlenmeler ile takip edildi.

Türk lirası haftanın son işlem gününde Amerikan dolarına karşı %0.37'lik sınırlı primlenme sergileyerek kapanış gerçekleştirdi. BİST 100 endeksinde son işlemler -%0.76 ile 1100 seviyesinde takip edilirken, 10 yıl vadeli tahvilde faiz ise %13.94 oldu. 5 yıl vadeli CDS kapanışta -%1.2 ile 527bp düzeyine gerilerken, yakın dönem ortalamalarının (50 gün h.o. 526bp) aşağısına gelmiş oldu.

EMEA bölgesi endekslerinde genele yayılır şekilde değer kayıpları takip edilirken, Stoxx 600'de değerli EUR kaynaklı baskının hisse senetleri üzerinde arttığı görüldü. Gün sonunda Stoxx 50 -%0.47, FTSE 100 -%0.61, DAX -%0.48 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları ise %0.06'lık sınırlı yükseliş ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa kıtasının aksine iyimser yaklaşım söz konusuydu. Majör ABD endekslerinde kapanışlar %0.50'nin üzerinde yükselişlere işaret ederken, Dow Jones endeksi 2020 performansını %0.40 primlenmeye çekerek artı bölgeye taşıdı. Son 1 aylık dönemdeki işlem hacimlerine kıyasla yaklaşımlara baktığımızda ise ABD endekslerinde Dow Jones dışında artış gösteren varlık grubu olmadı. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları da pozitif seyrederken, Bovespa %1.51, Merval ise %4.84 yükseldi.

Asya'da yeni gün işlemleri pozitif ortamın korunması şeklinde gerçekleşmekte. TSİ 08.15/ NKY 225 %1.7, Hang Seng %1.27, CSI 300 %0.73 ve KOSPI -%0.96 düzeyinde performans sergilemekte. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması ise 6.8605 ile yuanda değer kazancına işaret etmekte.

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

 

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

 

Ekonomilerdeki toparlanma piyasaları desteklemeye devam ediyor

 

Borsalarda seyir pozitif, büyüme verisi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)