E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı genel olarak gücünü koruyor---

Risk iştahı genel olarak gücünü koruyor

Risk iştahı genel olarak gücünü koruyor
15 Şubat 2021 - 09:23 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden, Pfizer ve Moderna ile 100'er milyon ilave koronavirüs aşısı için anlaşma sağladığını açıklarken, temmuz sonuna kadar yeterli aşı miktarına ulaşılması öngörülüyor. Aşılama çalışmaları ile ABD'deki teşvik paketi beklentileri küresel risk iştahını desteklerken, salgın kaynaklı riskler gündemdeki yerini koruyor. Yurt içinde de dış ilişkilerdeki seyir ve reform konusundaki gelişmeler piyasaların yakın takibinde yer alacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
11:00 Türkiye - Bütçe Dengesi Önem: Orta
13:00 Euro Bölgesi - Sanayi Üretimi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Teşvik paketi beklentileri ve vaka artış hızındaki yavaşlama risk iştahını desteklerken, küresel hisse piyasalarında olumlu görünüm genel olarak korunuyor. Cuma günü satıcılı ve dalgalı bir seyrin etkili olduğu BIST-100 Endeksi günü %0,46 oranında düşüşle 1.538,44 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü yükselişle tamamlarken, bugün piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak. ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Çin borsası da tatil nedeniyle işlem görmezken, Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 7,03 - 7,04 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,01'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Risk iştahı genel olarak gücünü korusa da geçen hafta alım iştahının bir miktar zayıflama kaydettiği ve endekste yurt dışı hisse piyasalarında dalgalı seyrin etkili olduğu görüldü. BIST-100 Endeksi
1.550 üzerindeki seviyeleri test etmesine karşın 1.550 üzerinde bir kapanış gerçekleştiremedi. Teknik indikatörlerde yorulma ve zayıflama emareleri görülürken, haftanın son işlem gününde endekste satıcılı bir görünüm etkili oldu. 1.550 seviyesi üzerinde günlük bazda kapanışlar görülmediği ve bu seviye üzerinde tutunmanın teyidi alınmadığı sürece temkinli duruşun korunması gerektiğini düşünüyoruz. 1.550 üzerinde zirvenin bulunduğu 1.582 direnç olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1.525 - 1.519 aralığı ilk önemli destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.

Günün önemli şirket haberleri 15/02/2021

 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)