E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleri yeniden artıyor---

Resesyon endişeleri yeniden artıyor

Resesyon endişeleri yeniden artıyor
05 Nisan 2023 - 09:17 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Hafta başında küresel çapta açıklanan imalat PMI verilerindeki zayıf görünüm ve dün ABD’de açıklanan fabrika siparişleri verisinin beklentinin altında kalmasına bağlı olarak resesyon endişelerinin
yeniden artış kaydettiği görülüyor. OPEC kararı sonrasında petrol fiyatlarındaki yükseliş ve artan resesyon korkuları küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün küresel çapta açıklanacak hizmet PMI verileri ile ABD’de ADP istihdam değişimi takip edilecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 15:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Kredi koşullarında sıkılaşma beklentileri, enerji maliyetlerindeki yükseliş ve ekonomik verilerdeki zayıflama resesyon endişelerini artırırken, bu hafta küresel risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Yeni ayda toparlanma çabasının öne çıktığı BIST100 Endeksi ise dün günü %2,99 oranında değer kazanımıyla 4.984,11 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 19,23 – 19,24 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 19,24’lü seviyelerden işlem görüyor. BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Son haftalarda satış ağırlıklı bir fiyatlamanın kaydedildiği BIST-100 Endeksi’nde yeni ayda toparlanma çabası öne çıkıyor. Son iki gündür özellikle kapanışa doğru olan bölümde hız kazanan alımlar dikkat çekiyor. Dünkü alımlarla mart ayının ikinci yarısından itibaren etkili olan düşüş kanalını kıran endekste kısa vadede 5.000 puan seviyesi takip edilecektir. 5.000 puan üzerinde tutunmanın sağlanması durumunda yükselişlerin gücünü koruyabileceği ve teknik görünümün iyileşme kaydedeceği endekste 5.078 – 50 günlük basit hareketli ortalama (5.116) ve 5.200 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Yeniden satışların gözlenmesi halinde ise 4.945 – 4.890 – 4.830 ve 4.750 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır.

Petrolde üretim kesintisi fiyatları destekliyor

 

Küresel piyasalar veri gündemine odaklandı

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (05/04/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)