E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRektör, eşini o göreve atadı---

Rektör, eşini o göreve atadı

Rektör, eşini o göreve atadı
02 Haziran 2017 - 20:27 borsagundem.com

19 Nisan’da Erdoğan tarafından rektörlük ataması yapılan Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atadı

Bereketli İmam Hatip Lisesi’nin kurucu müdürü olan, bir yıl müdürlük, iki yıl müdür yardımcılığı yapan öğretmen eşi Derya Bağ’ı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan isteyerek naklen atamasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Milli Eğitim Bakanlığı’na 4 Mayıs’ta gönderdiği yazıda, "Bakanlığınıza bağlı Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen kadrosunda görev yapmakta olan Derya Bağ’ın üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü’ne tahsisli Enstitü Sekreteri kadrosuna naklen ataması yapılmıştır. Adı geçene tebliğ edilerek görevden ayrılış tarihinin bildirilmesini, maaş nakil ilmühaberi, sigortalı işten ayrılış bildirgesi (4/1-c kapsamındaki sigortalı için) ile şahsi dosyasının gönderilmesini ve Sosyal Güvenlik Kurumu HİTAP sisteminden ayrılış işleminin yapılmasını arz ederim" ifadelerine yer verildi. Derya Bağ’ın iki gün önce ilişiğini keserek Pamukkale Üniversitesi’ndeki görevine başladığı öğrenildi.

"EŞİM OLDUĞU İÇİN DEĞİL YETKİN OLDUĞU İÇİN ATADIM"

Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Pamukkale Teknokent’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı atamayı savundu. Atamayı yaptığında eleştirileceğini bildiğini belirten Rektör Prof.Dr.Hüseyin Bağ, Derya Bağ’ı eşi olduğu için değil, görev için yetkin birisi olduğu için atadığını söyledi. Eşinin İlahiyat Fakültesi ön lisans mezunu olduğunu, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fatültesi’nin lisans programını bitirmek üzere olduğunu, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nun kurucu müdürlüğünü yaptığını belirten Prof.Dr. Hüseyin Bağ, "Atamayı eşim olduğu için yapmadım. İlahiyatla ilgili konularda yetkin olduğu için yaptım. Eşim iki yıllık ilahiyat ön lisans mezunudur. Ayrıca 4 yıllık lisanstan da son sınıfta iki dersi kaldı. İlahiyattan da mezun olacak. Kesinlikle eşime sıfırdan bir iş sağlama olayı değildir. İslam İlimleri Enstitüsü, Cevat Akşit Hoca’nın girişimleri ve Cumhurbaşkanımızın oluruyla kuruldu. Şu anda kuruluş çalışmaları sürüyor. Enstitü, Yatağan Mahallesi’nde kurulacak. Bu enstitü bizim göz bebeğimiz. Bizim için bu kadar önemli olan bir kuruma yetkin birisini aradığım için bu atamayı yaptım. Tepkiler geleceğini biliyordum ama bunları göğüsleyerek bu atamayı yapmalıyım dedim ve atamayı gerçekleştirdim" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şahin kus03 Haziran 2017 19:14

    Yakında doktora yaptırılır profesör Dr olur arkasında böyle biri varsa

  • ato gol attı03 Haziran 2017 18:46

    mallıkta nnirvasınız ada on numara açıklama yapmış doğru olanı yapmıl kutsal bir görev ama siz ne anlarsınız dinden diyanetten

  • halden03 Haziran 2017 18:32

    "tepki geleceğini biliyordum" diyor, eşin bu iş için yetkin olsa bile sen oraya yetkin olan başka birini atamalıydın, bunu düşünemeyecek kadar aptal olamayacağına göre milleti keriz yerine koymaya çalışıyorsun!... aslında bu yaptığınla zavallı olan sensin!..

  • ASİ03 Haziran 2017 17:05

    bunların yüzünden akp ye oy vermek içimden gelmiyecek. reisin haberi yoktur

  • Kerim03 Haziran 2017 14:58

    Helal olsun.İşte görmek istediğimiz etik,liyakat'ı esas alan atamalar.Bunlar iyi günlerimiz...

  • YURTTAŞ03 Haziran 2017 14:38

    vahh memleketim vah, sahipsiz kalmış yurdum, kahroluyorum, uykularım kaçıyor, dilerim Yüce Yaradandan bunların hesabı bir gün mutlak sorulur...

  • Hüseyin Dal03 Haziran 2017 13:58

    Allah seni bildiğin gibi yapsın yiyin ülkeyi

  • Dinamik 03 Haziran 2017 12:33

    Artık iyice suyu çıktı. Iyice pişkinleştiler

  • Aziz PİRAZİZ03 Haziran 2017 12:23

    AK Parti'ye oy vermekten vazgeçersem sebebi yemin ediyorum şu kifayetsiz muhterisler olacak. Böyle devam edin... Az kaldı...

  • OSMAN03 Haziran 2017 10:30

    Damatlarin bakan olduğu klbizi yonetenlerin çocuklarının danışman olduğu bir ülkede rektörün eşi üniversitede yüksek bir göreve getirilmiş hakikatten neden şaşırıyorsunuz ki bu hep böyle garibanlar da kpss ye hazirlansin yuksek puan alsın dolaylı olarak atanamasin ben şaşırmadım şayet böyle birşey olmasa sasardim

  • my03 Haziran 2017 09:59

    Bunların eğitmediği çocuklar çok şanslı:)))

  • fatih03 Haziran 2017 09:44

    uyan ülkem uyan ne hale geldik, bunlara dur diyecek biri yok mu?? çoluğumuz çocuğumuz işsiz.........

  • Gkmn03 Haziran 2017 09:38

    Tam bir trajedi içinde yaşıyoruz Sonumuz hayrola

  • sema03 Haziran 2017 09:13

    Bir de pişkin pişkin,"tepki geleceğini biliyordum,bile bile yaptım"demez mi?

  • Ekremeren 03 Haziran 2017 09:05

    Demekki kul hamkı yemek oruç bozmazmış. Bunların cennet istemelerinin tek nedeni orayı kirletmek

  • Ekremeren 03 Haziran 2017 09:02

    Hocam torpil orucu bozarmı

  • Cego03 Haziran 2017 08:06

    Vay be eğitimin düştüğü şu hale bak. Birde tipler e bak. İşte hükümetin düzeni

  • Arthur Zico03 Haziran 2017 02:46

    Atanmasini gectim. Iki yillik ilahiyat mezunu nasil meb te bir orta okulda müdürlük yapabiliyor.. iki yillik nasil ogretmen olabiliyor. .

  • Maaşını Ödersin03 Haziran 2017 01:40

    Maaşını da kendi cebinden verirsin rektör amca.Devlet deniz yemeyen d... olmasın artık değil mi?

  • alkan ulukan03 Haziran 2017 01:15

    rektorun yetkınlıgıne karar verıp rekrtor olarak atayan otorıte uygun buluyorsa uygundur ne dıyelımmmmmmmmmm

  • alkan ulukan03 Haziran 2017 01:11

    koskaca rektor, cevrenızdekı tek yetkın kısı esınız olmasa gerek, emmıoglu,kuzen,damat konu komsu gucenır valla

  • Murat03 Haziran 2017 00:53

    Lütfen haksızlık etmeyin sayın rektöre... Bunu ney İslamın emri olan adalet ve ahlaka aykırı bir... İkincisi Sayın Rektörün eşinin yetkin, becerikli ve ehil olduğunu ondan daha iyi kim bilecek? Yapmayın Allah aşkına.!

  • Meaaşallah reyizz ve reyizzcilere02 Haziran 2017 23:19

    Dinci ve yobaz düzenin sonucları

  • Oktay Ak 02 Haziran 2017 23:18

    Memlekette başka yetkin kimse kalmadı mı?

  • Mahallenin Delisi02 Haziran 2017 23:09

    Han-ı Yağma 3 Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak! Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak! Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak, Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

  • Mahallenin Delisi02 Haziran 2017 23:08

    Han-ı Yağma 2 Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray, Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay; Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar Gurur-ı ihtişamı var, sürur-ı intikaamı var. Bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar. Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

  • Mahallenin Delisi02 Haziran 2017 23:08

    Han-ı Yağma1 Bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır Huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır; Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır! Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir? Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir! Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

  • Adelet nerde02 Haziran 2017 23:04

    Ahmet engin neden bu kadar kızdın ki? Sonuçta bu olaylar zincirinin her bir halkası Ak Partili degilmi ?

  • Her yer böyle02 Haziran 2017 23:03

    İşte tamda bu yüzden biz hep başkasının boyunduruğu altında yaşamaya mahkumuz. İşi ehline değilde eşine dostuna verirsen 1 adım ileri gidemezsin.

  • Ahmet 02 Haziran 2017 22:53

    Damadının enerji bakanı yapanın atadığı rektörün eşini bu göreve ataması hiç şaşırtıcı degil

  • ahmet engin02 Haziran 2017 22:50

    Liyakat mahlaslı arkadaş, zannın da niyetinde kışkırtmanda yersiz ve müflis. Biz hakikatın peşindeyiz hiyanetin değil , olmadık ve olmayız da evvelAllah...

  • Mahallenin Delisi02 Haziran 2017 22:47

    Artık klasik oldu "Eğitim şart" ifadesi buda örnek olsun herkese. Yahu vicdanınız yok, kuldan utanmanız yok, Allah korkunuz da mı yok? İş ehline verilmeli bu görev için liyakat sahibi işsiz hiç kimse yok da öğretmenlik görevi olan rektör eşine mi kaldı? Eğer gerçekten bu işi yapacak liyakat sahibi birileri yoksa Denizlide Denizliye yazıklar olsun yok eğer Denizlide bu görevi yapacak bir Allah'ın kulu varsa kamu imkanını şahsı için kullanan rektör ve eşine ile bu haber sonrası bunlara hala imkan tanıyanlara yazıklar olsun!

  • görevden atılsın.02 Haziran 2017 22:44

    bu adamda karısı da görevden atılsın. düz okutman olsun. bu gibi adamlar asla terfi olmamalı ülkeye haksızlık.

  • Liyakat02 Haziran 2017 22:19

    Ahmet engin aşağıdaki yazında düşmanı kelimesini fazla kullanmışsın.

  • Osman02 Haziran 2017 22:11

    Reis lütfen bu olaya el koy yetkin olmanın kıstası nedir rektör

  • ahmet engin 02 Haziran 2017 22:08

    Böyle bir atama yapmak için ya ahmak ya yüssüz ya da AK PARTİ düşmanı olmak gerek... AK PARTİ li yetkililer olmadı sayın CB bir an önce bu işe dur demeli ve rektör de görevden almalıdır...

  • Ömer02 Haziran 2017 21:44

    Bu nasıl birşey ki bunlardan bu beklenir çünkü en yetkin insanlar bu kadrolarda kadro derken YANI yetkinler ya müslümanlar ya haramdan uzaklar ya inananlar ya ne duruma geldi benim güzel ülkem vah vah

  • Tarık02 Haziran 2017 21:33

    Maaşı da ballı börekli mi?

  • CEMİL02 Haziran 2017 21:32

    Biz de iş bulucaz diye sürünelim.

  • Misafir02 Haziran 2017 21:19

    ülke nelerin eline kaldı bee. müslümanım diye geçinen yaratık bunlar...

  • Hakk02 Haziran 2017 21:00

    Ne olursa olsun isterse alim olsun yapilan bu atama etik değildir. Madem ki islami bilgisi iyi bir hanımefendi elini vicdanına koyup kocasinin yaptigi bu atamayi kocasinin yerinde baska biri olsaydı bu atama olurmuydu??? Ahireti unutmayın

  • Yılmaz02 Haziran 2017 20:59

    Yediniz bitirdiniz ülkeyi

  • Cero02 Haziran 2017 20:58

    Ülkede torpil ile işe Yerleşme ve atama tavan yaptı.

  • bir yorum02 Haziran 2017 20:37

    Bir insanın yetkin olup olmadığına ne zamandan beri eşi karar veriyor bağımsız kurullarca onun yetkin olduğu anlaşılırsa o zaman atanır.Ama bu şekilde yapılırsa iltimas geçilmiş anlamı taşır.Eğer ak parti böyle yaparsa kaybeder benden söylemesi.Bunlar ak parti için eksi tutumlar.Ak parti her zaman ilkeli davranmalıdır.Ülkemiz dört bir koldan cendereye alınmış durumda bir de içimizde hatırı sayılır hain varken üstüne üstlük bir de böyle yanlış şeyler yapılınca durum ülkemiz açısından daha vahim bir alır.Ak partinin bu ülkeye bu ülkenin ak partiye ihtiyacı var.Lütfen yaptığınız atamaları hakkaniyet ölçüsünde yapın.Sonuçları kötüye gidecek bariz hatalar yapmayın.Bunlar ak partinin zayıflatılmasına yardımcı olan doğru olmayan durumlardır.