E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank'tan dolar-TL tahmini---

Rabobank'tan dolar-TL tahmini

Rabobank'tan dolar-TL tahmini
22 Kasım 2018 - 15:55 borsagundem.com

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys'ten dolar/TL değerlendirmesi

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys, gelişen piyasalarda iyileşme işaretleri olduğunu, Güney Afrika randı ve Türk Lirası'nın bu dönemde en iyi performans gösteren para birimleri olduğunu söyledi.

Matys "gelişen ülke varlıkları ABD hisselerinde son dönemdeki satışlara dirençli olduğunu kanıtladı." diye konuştu.

"5.28 SEVİYESİNİN ALTINDA KAPANIŞ OLURSA.."

Türk Lirası'nın değer kazanmasında iç faktörlerin önemli olduğunu vurgulayan Matys "Sıkı para politikası ve maliye politikaları var, ABD ile diplomatik ilişkilerde iyileşme oldu. Yani yerel faktörler TL'ye önemli destek sağladı" yorumunu yaptı.

Dolar/TL bu haftayı 5.28'in altında kapatırsa daha fazla düşüş görülebileceğini kaydeden Matys "daha fazla düşüş için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomik reformlar yapması gerekir" ifadesini kullandı.

Matys ekonominin güçlenmesi için cari açıkta düzelme, enflasyonda düşüş ve gıda enflasyonu konusunda atılması gereken adımlar olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Daşcı22 Kasım 2018 17:53

    Yıl sonunda 5.00 tl nin alına inecek en az 3 yil burda kalacak

  • Daşcı22 Kasım 2018 23:19

    2001 ile 2008 yılları arasında dolar 1700 tl cıvarında gezindi durdu. Elinde dolar olanlar çok üzüldü. Benim bu yorumumu ve rumuzumu ajandama not et. Bir gün bunun kıymetini anlarsın.

  • Moodys22 Kasım 2018 21:15

    5 tende 7 dende 10 dansa alırım afyok tlye güven 0

  • Mahallenin delisi 22 Kasım 2018 18:38

    Hayırdır vahiy mi geldi ?? Salla da destekli salla laf olsun diye değil...seçime kadar bu seviyelerde kalır yada az bir miktar daha geri çekilir de sonrasını nasıl öngördün ..

  • Hakan22 Kasım 2018 17:40

    Evet evet düşsün ya bak dostumuz abd ilede aramız iyi 5 e düşsün yok yok 4 olsun valla ithalat yapamaz hale geldik hükümet bi önlem alsın bu işe sn . Cumhurbaşkanım siz kralsınız düşürün şu doları ya 😁