E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den 'gönüllü savaşçı' çıkışı---

Putin'den 'gönüllü savaşçı' çıkışı

Putin'den 'gönüllü savaşçı' çıkışı
11 Mart 2022 - 12:02 borsagundem.com

Rus lider Vladimir Putin "Ukrayna'ya karşı savaşacak gönüllüleri kabul edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'yı işgal emrini veren Rus lider Vladimir Putin, kendilerinin de gönüllüleri kabul edeceklerini ve muharebe alanına ulaşmalarına yardımda bulunacaklarını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, Ortadoğu'dan 16 bin gönüllünün Rus yanlısı ayrılıkçılarla birlikte Ukrayna ordusuna karşı savaşmak için istekli olduğunu duyurdu.

Milliyet'in haberine göre, İngiltere ordusu, hafta içinde ordudan bazı askerlerin Ukrayna'ya savaşmaya gittiğini resmen doğrulamıştı. ABD'de ise Ukrayna Büyükelçiliği'ne başvuran yaklaşık 6 bin kişiden 100 gönüllü seçilmişti. Söz konusu 100 kişinin çoğunluğu Irak ve Afganistan'da bulunmuş eski askerler, aralarında helikopter pilotları bile var.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Pazartesi günü ABD'li yetkililerin Rus ordusunun son günlerde Suriye'den savaşçılar topladığını ve 'kentsel çatışmalardaki uzmanlıklarının Kiev'in alınmasına yardımcı olabileceğini umduğunu' yazdı.

Suriyeli aktivistlere ait Deyrizor 24 haber ağı, Rusya'nın hükümetin kontrolündeki bölgelerdeki Suriyelilere 'Ukrayna'ya gidip muhafız olarak görev yapmaları' için 200 ila 300 dolar maaş teklif ettiğini bildirdi. Yerel gazetelere ilan verildiği de yine haberlere yansıdı.

ABD'li üst düzey bir savunma yetkilisi ise, hafta içinde Rusya'nın Ukrayna'da savaşmaları için Suriye'den paralı asker toplamaya çalıştığını söyledi.

Yetkili, gazetecilere verdiği demeçte, "Putin'in Ukrayna içinde çok önemli bir muharebe gücü taahhüdünü desteklemek için yabancı savaşçılara ihtiyacı olduğuna inandığı görüşünü dikkate değer buluyoruz" dedi.

ABD'li üst düzey savunma yetkilisi, halihazırda işe alınan Suriyelilerin sayısı konusunda bir tahminde bulunamadıklarını söyledi.

Rus askerler birbirini vuruyor

 

Zelenskiy, son iki günde 100 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı

 

IMF uyardı: Savaş küresel büyümeyi yavaşlatacak

 

Ukrayna'daki laboratuvarlara Pentagon yatırımı

 

Rus Bakan: Rezervlere erişemezsek dış borçları ruble ile öderiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)