E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, Ukrayna liderliğini haydutlukla suçladı---

Putin, Ukrayna liderliğini haydutlukla suçladı

Putin, Ukrayna liderliğini haydutlukla suçladı
03 Mart 2022 - 19:58 borsagundem.com

Putin, Ukrayna'nın sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını iddia ederek Ukrayna liderliğini 'haydutlukla' suçladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalarda bulundu. Ukrayna'nın sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını iddia eden Putin, yerleşim yerlerinde mühimmat tutulduğunu öne sürerek, Ukrayna liderliğini 'haydutlukla' suçladı. Neo-Nazi'lere karşı mücadele verdiklerinin açık olduğunu söyleyen Putin, "Sadece faşistler bu tür taktikleri uygular" dedi.

Putin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ulusalcılar 8 yıldır burada inşa halindeydi. 5 tankı bu mücadele esnasında ortadan kaldırdılar. 25 Şubat'ta 162. Bölük burada yer aldı. 15 tankı vardı bölüğün, 6 zırhlı tankı vardı. Düşmana kolayca karşılık verdiler herhangi bir kayıp vermeden. Ben de bir karar imzaladım. Burada bu savaş esnasında kendisi son derece özgüvenliydi. Gerçek bir kumandan olarak kendini patlattı ulusalcılarla birlikte. Neden bunu yaptı? Çünkü Nazilerle savaşıyordu.

Ben bu tür örnekleri gördüğüm zaman, bu tür kahramanlık örneklerini gördüğüm zaman, düşünün bu kişi Rus bile değil, tutuklu. Çeçenistan'danım, Osetyada'nım diyor bu insanlar. 300'den fazla etnik grup var Rusya'da. Bu son derece büyük. Çeşitli etnik kökenden gelen insanları barındırmaktan gurur duyuyorum. Ancak biz tek bir halkız.

UKRAYNA'YA 'HAYDUT' SUÇLAMASI

Yerleşim bölgelerinde ağır mühimmat tuttuklarını biliyoruz. Bu şekilde haydutların davranışını görüyoruz. Bu silahları yerleşim bölgelerinden, ortadan kaldırma noktasındaki taahhütlerine uymadılar. Daha fazla bomba koyuyorlar, yüzlerce insanı esir alıyorlar. Ukrayna'daki, üniversitedeki öğrenciler dahil.

Harkov'da 3 binden fazla Hindistan'dan gelen öğrenci mahsur kaldı. Bu naziler Çinli öğrencilere karşı ateş açtılar. Bunlar tahliye olmak üzere harekete geçmiş öğrencilerdi. Yüzlerce kişi esir alınmış durumda. Polonya'ya gitmeleri isteniyor. Bu noktada ülkenin öteki tarafında olduğu için hayatlarını riske atacaklar. Transfer ediyorlar. Siviller ve yabancı yurttaşlar daha güvenli bölgelere gitsin istiyoruz. Ancak buradaki Naziler bunlara izin vermiyorlar.

"İNSANLARI KALKAN OLARAK KULLANIYORLAR"

Buradaki yetkililer Ukrayna Dışişleri Bakanına baskı kurmalı. Neonaziler kendi halklarına bunları yapıyorlar. İnsan kalkanı olarak onları kullanıyorlar. Donesk'te, Luhansk'ta diğer şehirlerde bunları görüyoruz. Makineli tüfekleri, tankları yerleştiriyorlar. Sadece faşistler bu tür askeri taktikleri uygular. Sovyet Birlikleri de bu noktada zaten benzer davranışlarda bulunmuşlardı. Bizim görevimiz burada ölen insanların ailelerine yardımcı olmak. Rus halkının güvenliği için savaşanların ailelerine yardımcı olma görevimiz var. Özel harekatta hayatlarını kaybeden insanların aileleri 7 milyondan fazla ruble tazminat alacak. Ekstra ödeme yapmamız gerektiğini düşünüyorum hayatını kaybedenlerin ailelerine.

Savunma Bakanlığımız 5 milyon ruble tazminat ödeyecek. Sigorta da alacaklar bu özel harekata katılanlar ve yaralananlar, zarar görenler de aynı şekilde. 2 milyon 960 bin ruble alacaklar ve eğer engelli durumuna düşerlerse aynı şekilde tazminat alacaklar. Aynı zamanda Savunma Bakanlığını da korumak üzere diğer emniyet kuvvetlerinden katılan memurlarımıza destek olacağız.

"TÜM HEDEF NOKTLARA ULAŞILDI"

Ukrayna'da askerlerimiz Rusya için savaşıyorlar. Ukrayna'nın silahını bırakması için bunu yapıyorlar. Bizim sınırlarımızda, komşularımızda bir tehdit olmasın Rusya'ya diye savaşıyorlar. Biz her zaman hayatını kaybeden askerlerimizi hatırlıyor olacağız. Onların ailelerini, çocuklarını, yakınlarını, sevdiklerini korumak adına elimizden geleni yapacağız.

Şunu ifade etmem lazım, özel harekat devam ediyor programa göre. Bütün tespit ettiğimiz hedeflere ulaşıldı. Savunma Bakanlığımız daha haberler verecektir.

Zelenskiy'den kan donduran açıklama: Kremasyon odaları getirdiler

 

Rusya-Ukrayna heyetleri 2. kez masada: Görüşme başladı

 

Kanada Ukraynalılara kapılarını açtı

 

Putin: Müzakereleri uzatmak, taleplerimizi artırır

 

Putin nükleer silah kullanmaya karar verirse ne olur?

 

Rus askerlerinin çantasında ne var?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz04 Mart 2022 09:01

    Atalarımız ne demiş. ZOR, OYUNU BOZAR boşuna dememişler. Putin zor'u gösterdi. ABD'nin Rusya'nın burnunun dibinde işi ne? Zelenskiy ve Ukrayna bir aparattı kullanıldı. O yüzden halklar kendisine ve ülkesine hizmet edecek devlet adamlarını seçmeli. Zelenskiy gibi nasıl ve kimler tarafından getirildiği belli olan insanın Ukraynayı getirdiĝi durum ortada. Rahmetli Kemal Sunal'ın Sahte Kabadayı filmi gibi. Buda sahte Kahraman.

  • Gerzekus04 Mart 2022 00:26

    Rusyanın, Ukraynanın karadeniz kıyılarını ele geçirip ilhak etmesi orada tersenalerde savaş gemisi üretmesi Türkiyenin lehine mi ? Yarın bu adam Karadenizde Türkiyeyle  kıta sahahanlığı gaz petrol kavgası yapmaz mı ? Adam diyor ki : Ukrayna ve Kazakistan diye bir devlet tarihte olmadı onları Lenin oluşturdu, yani ben bu devleri ortadan kaldırıp ilhak edeceğim diyor ve hala bu adamı Türkiyede destekleyen süper zekalar mevcut. Dünkü putin bugünküyle aynı değil kafasındaki gerçek planları kustu artık.  Planları Türkiyenin tamamen aleyhine. Akıllı olsaydı ilerideki Çin tehlikesine karşı  kendi güvenliği için bizimle orta asyada  Ukraynada karadenizde askeri ekonomik  işbirliğine girerdi. Saçma sapan konuşmazdı. 

  • azılı solcu03 Mart 2022 23:43

    haydutlara ölum.

  • Kuti 03 Mart 2022 22:53

    Benim silahım olacak ama senin olmayacak diyor,zevzeğe bak,

  • AhmetK03 Mart 2022 22:16

    Ulan akıllı adam derdım buna, aklını kaybetmıs. Amansız delı sacması seyler diyor. İtibarını ve gucunu zedeledi rusyanın. Yazık ettı kısaca. Bunun bu sacma hareketı, erdoganın sacma faiz hareketı ıkısını silecek siyasetten. Yazık

  • roket adam03 Mart 2022 22:06

    adamsın putin, abd ve destekçilerine demir yumruğunu gösterdin,

  • Savaş bitmeli03 Mart 2022 21:28

    Avrupa ve ABD aynı milletten olan Sovyetler birliginden sonra dağılan devletleri sanirim oyuna getirdi ve birbirine düşman yaptı,, şimdi de birbirlerine zarar verdiriyor. Rusya ve Ukrayna kendine gelmeli ve bu işe son vermelidir. Aynı milletten insanların birbirini yok etmesi çok üzücü bir durum. Batililar son ana kadar durumu bildikleri halde niye önlem almamış, işler iyice derinleştikçe son birkaç gündür birşeyler yapıyorlar. Şimdi tüm güçleri ile ambargolarla Rusyayı sıkıştırıyorlar. Batililar yine eski taktikleri olan kışkırtma ve birbirine düşürme yolu ile karşısındaki devleti kolay yoldan zayıflatıyor boylelikle. Hem Rusya, hem Ukrayna bu savaştan bitik bir durumda çıkacaklar. Çok zarar görecekler.

  • Kenan03 Mart 2022 20:33

    Bu adamla tüm dünya devlet ve vatandaşları tüm  ilişkisini kesmelikimse hiçbir konuda aramamalı Rusyanın başından gidene kadar da yaptırımlar artarak devam etmeli. bu adam sadece güçten anlar diplomasi çok zorda kalmadıkça bu tipler için  boş bir oyalama masalıdır. 

  • asena03 Mart 2022 20:15

    allah belanı versin katil putin