E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, Türkiye’yi örnek gösterdi---

Putin, Türkiye’yi örnek gösterdi

Putin, Türkiye’yi örnek gösterdi
23 Aralık 2021 - 13:49 borsagundem.com

Her yıl medya mensuplarının sorularını yanıtlayarak kamuoyunun karşısına çıkan Rusya Devlet Başkanı Putin bugün kameralar karşısına geçti. Putin, "Eğer Rusya Merkez Bankası para-kredi politikasını sıkılaştırmazsa Türkiye'deki gibi olma riskimiz var" dedi.

2001 yılından beri gazetecilerin karşısına çıkarak yıl sonu toplantısı düzenleyen bu tür toplantılarda dikkat çekici açıklamalar ve itiraflarda bulunarak uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken Putin yine kameralar karşısına çıktı.

Geçen yıl Covid-19 dolayısıyla video-konferans formatında gerçekleşen etkinlik bu yıl gazetecilerle birlikte yüz yüze gerçekleşirken Putin’den dikkat çekici açıklamalar geldi.

Corona virüsü salgınından ülke ekonomisine kadar birçok konuda sorulara yanıt veren Putin, Türkiye’ye adeta gönderme yaptı. Rusya Merkez Bankası’nın işleyişi ile ilgili bir soruya Putin, “Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmıyorum. Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün fakat ben bunu yapmıyorum. Eğer Merkez Bankası para-kredi politikasını sıkılaştırmazsa o zaman Rusya’daki durum Türkiye’dekine benzer bir hâl alabilir. Bu çok ciddi bir konu ve ciddi bir zorluk” dedi.

“BAĞIŞIKLIK ORANI YETERLİ DEĞİL”

Putin, Rusya genelinde bağışıklık oranının yüzde 59.4 olduğunu da açıkladı. Putin, “Bu yeterli değil, kolektif olarak bağışıklığın yüzde 80 olması gerekiyor. Umuyorum ki gelecek yılın ilk çeyreğinin sonunda ya da ikinci çeyrekte bu seviyeye ulaşabiliriz” ifadesini kullandı.

Ukrayna’nın Donbass’ta askeri bir müdahale hazırlığı içinde bulunduğunu dile getiren Putin, “Biz çatışma istemiyoruz” yorumunu yaptı.

HSBC: Merkez iki günde 7 milyar dolar satmış olabilir

TCMB yeni enstrüman ile ilgili uygulama talimatı yayımladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu23 Aralık 2021 20:51

    yiğit lider putin i takip edersek ekonomik sıkıntılardan kurtulur ,cari açık vermeyiz.döviz kuruda makul seviyelere iner.bu durumdan en çok kagıt toplaıcıları,apartman görevlileleri,hurdacılar,işçi,köylu ve emekli yurtttaşlar faydalanır.o yuzden tek yol devrim tek yol kılıçdaroglu.

  • fafa23 Aralık 2021 19:35

    Putin bir taşla iki kuş vurmuş,hem halkına moral vermiş;hem de Türkiye'nin ekonomisinin çok kötü olduğunu söylemiş.AKP düşmana fırsat verdi.Hem malı mülkü sattık,hem 450 milyar dolar borç yaptık ortada bir fabrika yok.Yollar köprüler de veresiye.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Aralık 2021 18:15

    Putin bizler ne krizler gördük ve bağışıklıklar kazandık.siz bunların bir tanesi ile başedemezsiniz.bizim başımızda bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var siz bizim ile aşık atamazsınız.

  • Mucise Reis ;)23 Aralık 2021 18:12

    Ya bir taneside asgari ücretle Türkiye de yaşamıyor. Ha bire örnek, ha bire pöf pöf, ha bire yalakalık... Gelin buyurun 2835 tl ye yaşayın bakalım. Rusya dediğimiz ülkenin insanları Türk insanlarımızın gidemediği Antalya, Alanya vur patlasın çal oynasın tatile geliyor. Kaç Türk vatandaşın pasaportu var ? bırak pasaportu, şehirler arası tatile gidemeyen bir millet olduk.

  • gerici ve yobaz yurttaş23 Aralık 2021 20:53

    sana aynen katılıyorum fakat katıla katıla gulerek katılıyorum.

  • acacu23 Aralık 2021 17:38

    Bunlar hep kıskançlıktan

  • Hehe23 Aralık 2021 16:27

    Adam resmen gommus birde boyle resim koymusunuz

  • Murat23 Aralık 2021 14:29

    Ne kredisi ...sanki Rusya'da çeşitlenmiş sanayi var... petrol ve gaz destekli ruble...

  • BERK23 Aralık 2021 14:20

    DOLARI  ALTINI DÜŞÜRDÜLER BORSALARDA HİSSE SENETLERİNİ TEPE TAKLA ETTİLER MİLLETİ MAH VETTİLER NE OLACAK MİLLETİ SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNDÜRDÜLER BORSAYA HİSSE SENEDİNE BİR CARE VERSİNLER TÜM HİSSELER % 50 DÜŞTÜ BİRDE  YATIRIMCI GELİYO DİYORLAR KANIMIZA KADAR EMDİRDİLER HİSSE SENETLERİ VE BORSADA HÜKÜMET İKTİDAR NERDE BİR ÖNLEM ALSIN LÜTFEN BORSA GÜNDEM EKONOMİ EDİTÖRÜ CUMHUR BAŞKANIMA SÖYLEYİN BORSALARI HİSSELERİ MAHVETTİLER KURTARSIN DÜŞÜŞÜNÜ

  • yatırımcı23 Aralık 2021 17:42

    BİR ÇOK HİSSE SENEDİ HALA KARDA. MAVAL OKUMAYALIM LUTFEN... HATTA DÖVİZ ALANLAR DA KARDA... YÜKSEKTEN ALANLAR KENDİLERİ HATA YAPTIKLARI İÇİN KATLANACAKLAR... BU TİP RİSK HER YATIRIM ARACINDA VAR...

  • VATANDAS23 Aralık 2021 14:17

    rusyada dolar balonu yok putin de sallamis :) eger tl bizim esek vatandsin sirtina yuklenmemis olsaydi dunyaning eri kalani gibi hareket ederdi tl ve 3-5 bandında giderdi...tr daha cok gol atacak kureselci ceteye...cok gol var heybede...